Victor Ponta răspunde Opoziției, despre redevențe

Victor Ponta, la sediul DC News
Victor Ponta, la sediul DC News

Premierul Victor Ponta a răspuns Opoziției, după ce a fost aspru criticat cu privire la renegocierea redevențelor. 

Elena Udrea acuză Guvernul de trădare și sabotare a economiei naționale

Iată ce precizează premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook: 

1. Noul proiect intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru că este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorității. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Ați văzut circul făcut la reducerea CAS (mai întâi moțiune împotriva guvernului pentru a adopta măsura, apoi moțiune pentru că am adoptat-o! Din partea acelorași oameni, doar pentru că era an electoral). Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral.

2. În prezent, avem o soluție în vigoare pentru ca statul român să încaseze cât mai mult de la companiile mari. Prin taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu - care însemnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat. Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta și a adus deja mulți bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi și care rămâne în vigoare și anul viitor! 

3. În noul proiect, care va merge în Parlament, susținem o idee pe care a promovat-o și Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidențial). Este vorba despre transferul către autoritățile locale a unei părți din redevențele încasate, pentru ca și comunitățile locale să beneficieze de fonduri suplimentare. Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an și pe care o includem în noul proiect.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel