Victor Ponta: Rămân în fruntea Guvernului atât timp cât coaliția mă sprijină

Premierul Victor Ponta a reafirmat, luni seară, la Antena 3, că va rămânea în fruntea Guvernului atât timp cât liderii coaliției îl sprijină, "niciun minut mai mult", însă dacă decid altfel, nu e nicio ''nicio supărare'' din partea sa.

"Nu știu, că nu sunt prezicător. Dacă mă întrebați pe mine, atât timp cât, și nu obosesc să o spun, coaliția actuală mă sprijină. Niciun minut mai mult", a spus șeful Guvernului, la Antena 3, întrebat de către Răzvan Dumitrescu cât crede că va mai rămâne Guvernul Ponta la Palatul Victoria.

Ulterior, la întrebarea dacă actuala coaliție îl sprijină, Ponta a precizat: "Discuția nu a fost așa...m-am dus eu la Liviu Dragnea, Gabi Oprea, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu și le-am zis: "vă rog eu frumos, țineți-mă prim-ministru". Dimpotrivă, le-am zis: "știți, am plecat de la partid, poate ar fi momentul să plec și din funcția de prim-ministru că m-am cam săturat de anumite lucruri strict personale". Ei sunt cei care mi-au zis: "domn'e, stai așa că nu pleci de la Guvern, așa cum te-ai supărat, dintr-o locuință, gândește-te la implicații' (...) Și le-am spus: "domn'e, poate e mai bine, poate găsim o soluție, vorbim cu președintele Iohannis și punem un prim-ministru tot de la noi". Dar liderii coaliției mi-au spus: "am pornit pe un drum, avem niște lucruri de făcut, hai să le ducem la bun sfârșit", a povestit premierul.

Victor Ponta, veste proastă pentru români: Ne va afecta cu siguranță

Potrivit premierului Ponta, corect ar fi ca un eventual alt premier în cazul în care el ar pleca de la Palatul Victoria înainte de de a i se termina mandatul ar fi să fie tot de la actuala Putere. Pe de altă parte, prim-ministrul a susținut că, deocamdată, președintele Klaus Iohannis nu are pe cine să nominalizeze pentru funcția de prim-ministru din partea PNL, apreciind că propunerea liberalilor pentru această funcție, Cătălin Predoiu, este bun doar "pentru propagandă, dar poate că până la anul în toamnă va găsi unii în stare să guverneze România.

"V-ați mai dori ca din motive personale să fiți lăsat să plecați?" a insistat pe finalul interviului Răzvan Dumitrescu.

"Dacă ei iau deciziea, nu-i nicio supărare din partea mea, dar eu cred că acum îmi fac treaba bine și vreau să duc la sfârșit ceea ce am început", a replicat premierul.

De asemenea, Ponta a arătat că nu se așteaptă la trădări în cadrul coaliției în perspectiva sesiunii parlamentare din toamnă, toți partenerii de guvernare fiind foarte corecți.

Consultări partide. Victor Ponta: E ca în Caragiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel