Victor Ponta : „Punem în practică deciziile CCR"

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat  că legea referendumului va fi modificată potrivit deciziei Curţii Constituţionale, astfel încât preşedintele să fie demis cu votul majorităţii, dacă la urne se prezintă jumătate plus unu din cei înscrişi pe listele electorale.

[caption id="attachment_206656" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

"Punem în practică deciziile CCR. Da, cu 50% plus unu. Prin votul lor românii trebuie să decidă dacă românii vor să mai fie Traian Băsescu preşedinte", a spus Ponta la Gândul Live. Legea referendumului urmează să fie aprobată în Parlament, în această săptămână, într-o sesiune extraordinară.

 Primul ministru a subliniat că dacă la referendum opt milioane de români vor vota pentru demitere la referendum "Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, dar e ilegitim".

 "Nu vom colabora cu un preşedinte ilegitim, avem Guvernul, Parlament. Vom avea o criză prelungită. Ce poţi să discuţi cu un om pe care poporul român nu-l mai vrea. Ne dorim decizia populară, dacă nu vor veni nouă milioane de români la referendum, dar majoritate covârşitoarea va vota pentru demitere, Băsescu va fi un preşedinte ilegitim. Asta în măsura înc are nu ar demisiona, ceea ce ar face orice om politici legitim din vest", a declarat  premierul Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel