Victor Ponta, prima reacție după declarația lui Klaus Iohannis, de marți

Premierul Victor Ponta a reacționat, marți seară, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, "Sinteza Zilei", după ce președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație despre situația sa după ședința CSAT. 

VEZI AICI: Iohannis: Ponta a ales cea mai proastă soluție. Nu l-aș fi suspendat

Premierul Victor Ponta a răspuns: "Nu am niciun fel de intenție să mă cert cu dl Iohannis, dar vreau să restabilesc adevărul. Mă simt un pic ca-n vremurile cu Traian Băsescu. Eu sunt în continuare cercetat de procurori. Vă amintesc că a fost trimis în judecată, nu și-a dat demisia din funcția de primar, a candidat pentru funcția de președinte. Suntem egali toţi, nu? Sau doar noi, ceilalţi suntem mai puţini egali? Am văzut disprețul și majoritatea. Dl Gâdea, majoritatea nu are 231 de deputați. În afara celor de la PNL, care au primit un ordin politic, toți ceilalți au votat pentru un principiu. Interesul naţional este să stăm luni de zile fără Guvern, fără se se ocupe cineva de ţară, să stăm în scandaluri şi certuri? Eu cred că nu. Eu cred că interesul național e ca fiecare să-și facă treaba. Politica asta să plece ai lor, să vină ai mei e un lucru pe care trebuie să-l decidă oamenii. Asta ca să restabilesc adevărul". 

"Mi-a plăcut o afirmație: "Să vorbim cu justiția să se rezolve repede". Nu știu cum vorbește cu justiția să se rezolve repede. Cât de repede? Au trecut opt ani. Eu cred un singur lucru care se poate proba: moțiune de cenzură a fost depusă vineri, ziua în care mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect și că cei de la PNL-PDL nu vor s-o voteze ci vor să-mi dau eu demisia din funcția de premier", a mai spus premierul Victor Ponta. 

"Am luat în calcul varinta de a-mi da demisia, i-am spus și președintelui. Pentru mine, strict personal, e varianta cea mai bună. Familia primează, dar nu poți să ajungi într-o asemenea funcție dacă te interesează doar de tine și de cei din jur", a mai precizat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel