Victor Ponta, prezent la lansarea Fundației Stânga Democratică

Premierul Victor Ponta va participa, vineri, la lansarea Fundației Stânga Democratică (FSD), o platformă de exprimare a intelectualilor de stânga din România.

De asemenea, la lansare care va avea loc la Institutul Cervantes vor lua parte membri ai nou inființatei FSD, precum și peste 150 de invitați din mediul academic, societatea civilă și lumea politică, precizează europarlamentarul PSD Victor Negrescu, într-un comunicat de presă, potrivit hotnews.ro.

Alături de premier, la eveniment vor fi prezenți și vor susține alocuțiuni și președintele Fundației Europene de Studii Progresiste (FEPS), Massimo D'Alema, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, dar și eurodeputatul PSD Victor Negrescu, unul dintre inițiatorii fundației. 

Evenimentul va reprezenta o primă ocazie pentru a relansa dezbaterile referitoare la valorile stângii din România și la politicile sociale care trebuie inițiate și implementate în viitor, mai susține Negrescu.

"Oameni entuziaști s-au hotărât să spună cu voce tare adevărurile stângii, chiar și cu riscul de a nu face pe placul celor care în ultimii ani s-au prezentat ca fiind ideologii României moderne. Noi ne numim Fundația Stânga Democratică și suntem cadre universitare, bloggeri, jurnaliști, ONGiști, oameni noi în politică sau persoane care ne dorim pur și simplu o altfel de societate în care și omul să conteze.

Fundația Stânga Democratică își propune, în consecință, să promoveze valorile și principiile stângii, oferind astfel o alternativă la hegemonia intelectuală a dreptei. (...) Există în România mai multe voci care își revendică apartenența la valorile de stânga. Fundația își propune să le aducă laolaltă", subliniază membrii Grupului de initiațivă al Fundației Stânga Democratică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel