Victor Ponta, "parte dintr-un spectacol penibil și grotesc", susține Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu îl acuză pe Victor Ponta că nu este interesat de oamenii care se confruntă an de an cu inundațiile. Mai mult decât atât, spune despre premier că duce inundații către un spectacol penibil care se repetă în țara noastră.

VEZI ȘI: Modul amuzant în care un motan încearcă să-și trezească frățiorul-video

"Domnul Ponta a împins cinismul și disprețul cu care tratează adevăratele probleme ale țării până în punctul în care a transformat drama inundațiilor într-un penibil spectacol electoral cu cămăși albe și bărcuțe trase de jandarmi.

Din acest spectacol grotesc, dacă nu ar fi umilitor pentru noi cei care susținem bugetul cu tot mai multe impozite și taxe, nu lipsește niciodată domnul Dragnea, care promite analize și măsuri, dar numai după dezastru! Domnia sa se ocupă cu micile cârpeli cu saci de nisip a unor diguri care trebuiau consolidate cu mult înaintea dezastrelor", a scris Cătălin Predoiu pe blogul personal.

El a venit și cu propuneri astfel încât România să nu se mai confrunte cu inundații.


"În viziunea mea, se impune drept urgentă necesitatea amenajării și protecției teritoriului național față de catastrofele naturale.(....) Amenajarea și protecția teritoriului față de catastrofele naturale nu pot fi realizate doar prin activitatea unor ministere, comisii sau agenții specializate, ci necesită a abordare largă, de natură globală, pe termen mediu și lung, care să se constituie și ca o prioritate a programului de parteneriat cu UE. Este necesar, din acest motiv, conceperea unui Program Național prin consens politic între toate partidele parlamentare în vederea stabilirii pe termen lung a unui cadru legal și fiscal necesar politicii de prevenție a inundațiilor.

Numai astfel se pot rezolva unele probleme esențiale ale prevenirii inundațiilor, cum ar fi reglmentarea juridică și fiscală a regimului deținerii, tăierii și replantării fondului forestier sau, de exemplu, a introducerii unei mai vechi propuneri, dar blocată de reprezentanții "mafiei lemnului", de accizare suplimentară a lemnului tăiat și exportat neprelucrat (export de bușteni). Inundațiile pot fi definitiv oprite, dar pentru asta este necesară voință politică, profesionalism,eliminarea corupției și a clientelismului politic, dar și respect pentru viața și avuția oamenilor de rând.

Pentru candidatul Ponta, oamenii de rând nu sunt nimic altceva decât contribuabili și, din când în când, alegători. Ponta crede că nu are de ce să-i respecte și să le garanteze siguranța vieții cotidiene, atât timp cât poate să-i mai mintă cu vreo măsură electorată", a conchis Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel