VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT SIE. Titus Corlățean, reacție incendiară

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a avut o reacție dură față de ieșirea și afirmațiile președintelui Traian Băsescu, de luni seară. 

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, spune că este extrem de negativ modul în care președintele Traian Băsescu a ieșit, luni seară, în scenă. 

"După mine potopul"

"Ieșirile sale publice devin grotești, dar, mai cu seamă, devin toxice pentru viitorul acestei țări. Este revoltător cum, prin tot ce întreprinde în aceste ultime zile de mandat, ne face să credem că singura sa filozofie politică este: "după mine potopul". Nu mai are nicio limită, nu mai are respect pentru prevederile constituționale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societăți democratice, nu mai are bunăcuvință și nici măcar nu se mai ferește de penibil", a comentat Titus Corlățean.

Scenariu menit să compromită SIE și SRI

Ministrul, care este și vicepreședinte al PSD, adaugă: "Este nu numai imoral, dar și ilegal ce face astăzi. Lansând tema artificială a ofițerului acoperit, compromite imaginea unor instituții cu rol fundamental în protejarea securității, democrației și independenței țării. După ani dificili de reformă și credibilizare a SRI și SIE, un președinte care s-a ascuns sistematic în spatele acestor instituții, demarează, la sfârșit de mandat, un scenariu menit să compromită cele două servicii și să-i diabolizeze pe cei ce, în interiorul acestora, cu discreție și sacrificiu slujesc interesul național. Mai sunt doar câteva săptămâni până va pleca de la Cotroceni, dar răul pe care îl face țării riscă să desfigureze România pentru mult timp în fața partenerilor noștri europeni și transatlantici. Este un motiv de mare îngrijorare la care avem datoria să reacționăm".

Traian Băsescu suferă de DEPRESIE politică

"Este nevoie să explicăm că acest comportament deviant este doar o formă a depresiei politice de care suferă persona dubioasă care aproape că uzurpă astăzi demnitatea de președinte. Este timpul să-l întrebăm foarte răspicat: Cine ești dumneata domnule Băsescu? Și mai ales, cine ai fost dumneata tovarășe Băsescu? Este poate timpul să căutăm și să citim mai atent informările nevinovate a le comandatului Băsescu. Stilul, domnule aproape fost președinte, nu s-a schimbat, tot a poliție politică mirosiți și după 25 de ani de democrație. Domnule Băsescu, cum ar trebui să procedeze instituțiile statului nostru de drept după ce veți fi trecut și de cel de-al doilea mandat? Cum va trebui să gestionăm la nivelul societății românești trecutul dumneavoastră istoric? Sunt întrebări la care vă somez să răspundeți public în fața românilor", este mesajul lui Titus Corlățean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel