Victor Ponta, NOI declarații la Guvern - LIVE TEXT

Victor Ponta a făcut declarații, din nou, la Palatul Victoria. Secretarul General al Guvernului a spus că a luat legătura cu ministrul Carmen Dan care l-a informat cu privire la efectele negative ale precipitațiilor din această perioadă. De asemenea, Victor Ponta a spu că duminică va avea o listă clară a actelor normative care trebuie adoptate fără întârziere.

DC News a transmis, în format LIVE LIVE, anunțurile făcute de Secretarul General al Guvernului:

- la solicitarea premierului Grindeanu, am luat legătura cu doamna Carmen Dan care m-a informat cu privire la efectele negative ale precipitațiilor din această perioadă și mi-a transmis toate măsurile pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le-a luat deja. Era la birou. Înțeleg că sunt activate toate măsurile necesare pentru a nu exista efecte negative.

- din nou, la solicitarea premierului, astăzi am lucrat cu aparatul din subordinea Guvernului. Mâine vom avea o listă clară a actelor normative care trebuie adoptate fără întârziere și vorbim aici de fonduri europene, diverse acte ale Guvernului care nu pot fi întârziare până când se lămurește situația politică, în Parlament, a Guvernului.

- luni vom avea o ședință pregătitoare pentru a vedea exact partea de avizare. Tot ceea ce este absolut urgent va fi prezentat premierului, astfel încât, indiferent de situația politică, să nu pierdem bani pentru țară, să nu pierdem acțiuni care nu pot accepta întârziere.

- fostul Secretar General al Guvernului a fost aici. Sunt o persoană instituțională; și domnia sa la fel. Dincolo de partea politică, sunt convins că se intră în normalitate. Luni vom face procesul verbal de predare/primire privind documentele pe care domnia sa le avea. I-am cerut sprijinul lui Mihai Busuioc pentru ceea ce știam că este foarte urgent. Sunt convins că mi-l va acorda în continuare.

- nu am discutat despre niciun fel de OUG. Dacă va fi o chestiune urgentă, cu siguranță mergem pe procedura normală, dar nu am discutat decât despre actele normative la nivelul maxim de hotărâre de guvern.

- am grijă ca Guvernul să funcționeze cât de cât normal. Trebuie să păstrăm barca pe apă.

- toate ministerele funcționează. Nimeni nu a plecat acasă.

- ministrul de Interne nu și-a delegat atribuțiile. Nici ministrul Justiției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel