Victor Ponta, mesaj clar: "Gardul scoate Ungaria din Europa"

Premierul Victor Ponta a criticat Ungaria pentru gardul ridicat la granița cu România.

"Dacă Ungaria își face gard de jur împrejur nu rezolvă nimic. Nu fac decât să arunce problema refugiaților dintr-o parte în alta. Faptul că Ungaria își face gard denotă un mod de gândire care scoate Ungaria în afara Europei. Noi suntem mai europeni decât ei. Europa, confruntată cu această criză, trebuie să găsească soluția prin care să se pregătească pentru viitor.", a apreciat premierul Victor Ponta, marți, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, subliniind că am dovedit că suntem mai europeni decât ei. 

Prim-ministrul a precizat că sunt luate măsurile necesare pentru a depista persoanele venite pentru terorism în Europa. Victor Ponta a mai precizat că oricum refugiații nu vor să vină în România, ci vor să ajungă în Germania. "Propunerea noastră va fi de a trata problema ca una europeană. Nu putem să rezolvăm singuri", a subliniat premierul.

"Nu avem încă soluții, cea mai proastă soluție este ceea ce am auzit la Traian Băsescu, să-i gonim pe toți", a mai spus Victor Ponta. "Oamenii ăștia nu cred că au plecat de bine din țara lor, dacă le era bine nu plecau. În general, sunt oameni educați, cu familii", a subliniat premierul, precizând că nu i-a plăcut ideea că toți sunt teroriști periculoși.

Victor Ponta a precizat "nu vreau s-o luați ca pe un atac, Traian Băsescu era prieten bun cu Bashar al-Assad".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel