Victor Ponta: Membrii CSAT interceptaţi telefonic, trebuie protejați pentru anumite informaţii

Victor Ponta a declarat că i-a comunicat  preşedintelui Klaus Iohannis că trebuie găsită o soluţie de protejare a informaţiilor deţinute de un membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru situaţiile în care un procuror interceptează convorbirile telefonice ale acestuia.

El s-a pronunţat pe această temă după ce a arătat, în cadrul unei emisiuni de pe B1 TV, că nu cunoştea faptul că ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, membru al CSAT, este interceptat telefonic sau ambiental.

Întrebat dacă, potrivit legii, Serviciul Român de Informaţii are dreptul sau obligaţia să-l informeze pe premier în legătură cu anumite suspiciuni rezonabile, Ponta a răspuns că aceasta este o altă discuţie care impune o soluţie de protejare a anumitor informaţii.

Citește și: Victor Ponta: Povestea că eu cu Şova am făcut ceva la Turceni - Rovinari este falsă

"Aici e altă discuţie, pe care, de asemenea, am purtat-o cu noul preşedinte - cu cel vechi nu avea rost, că pierdeam timpul - şi anume legat de membrii CSAT. Membrii CSAT au acces la nişte date atât de confidenţiale, care ţin de strategia noastră, de operaţiuni externe, încât, sigur, nu există în Codul de Procedură Penală vreo excepţie legată de membrii CSAT, dar i-am spus preşedintelui că trebuie să se gândească domnia sa, că e preşedintele CSAT-ului, totuşi, la o procedură prin care, dacă un procuror din Zimnicea sau din Baia Mare interceptează un membru CSAT, să găsim, totuşi, o cale - nu să-i spui respectivului - dar să găsim o cale, totuşi, de protecţie a acelor informaţii. Din câte ştiu, nu există încă o asemenea procedură, dar cred că în viitor trebuie găsită la un moment dat", a spus Ponta.

El a făcut referire la situaţia în care pentru Daniel Chiţoiu, care era membru al CSAT, a fost emis un mandat de interceptare, cea ce a ridicat o problemă destul de delicată legată de informaţiile de nivelul CSAT pe care acesta le putea comunica telefonic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel