Victor Ponta, lovitură finală grea pentru Klaus Iohannis. Prezidențiabilul ACL ratează sfârșitul

Klaus Iohannis a declarat, la B1 TV, în dezbaterea cu Victor Ponta că această campanie pentru alegerile prezidențiale 2014 s-a încheiat. Cu toate acestea a refuzat să-i adreseze o întrebare contracandidatului Victor Ponta, ce ar fi reprezentat poate o salvare după eșecul de la Realitatea TV. Candidatul PSD, însă, i-a adresat o întrebare devastatoare pentru Klaus Iohannis, cu atingere la electoratul intelectual și cel din Ardeal, adică principalii susținători ai prezidențiabilului ACL. 

Iată momentul întrebărilor finale ale candidaților: 

K.I.: Văd că domnul Ponta este astăzi în mare formă şi neagă tot felul de lucruri, vine cu tot felul de neadevăruri. În această situație, ce să cred eu că mi-ar răspunde? Eu cred că indiferent ce aş putea să-l întreb, ar suci un răspuns, care probabil nu ar corespunde realității. Nu doresc să vă întreb nimic, domnule Ponta.

V.P.: Eu doresc. Mai ales că după experiența de ieri a dumneavoastră cu ultima întrebare care trebuia să vă câștige alegerile, sunt și eu foarte prudent și apreciez că sunteți mai prudent. Vreau să vă întreb ceva foarte important, nu este deloc o polemică. Dumneavoastră sau eu vom fi președinte până în anul 2019. V-a învățat și la școală, în general intelectualii apreciază foarte mult o declarație făcută de un om extraordinar, un ardelean extraordinar, care zice așa, vă citez exact și sunt convins că știți despre cine e vorba: Dacă pentru strămoşii noştri români toate drumurile duceau la Roma, pentru noi, românii ardeleni, drumurile duc la Bucureşti. Sunteți de acord cu această afirmație istorică? Știți de cine a fost făcută, nu?

K.I.: Sunt de acord cu această afirmație.

V.P.: Dar știți de cine a fost făcută?

K.I.: Ați avut o întrebare, v-am răspuns.

V.P.: E foarte important apropo de ce ați spus ieri, că Moldova și Bucovina nu sunt la noi în țară și nu ne interesează. Acest lucru a fost spus de către cardinalul Iuliu Hossu, cel care a citit, în 1 decembrie, la Alba Iulia, declarația de unire.

K.I.: Aveți perfectă dreptate.

V.P. : Episcop greco-catolic, care s-a îmbrățișat cu mitropolitul ortodox și au spus- au dus împreună la Parlamentul de la București declarație de unire- niciodată nimeni, niciodată nimeni... cum vedeți azi îmbrățișați frățește, așa să rămână îmbrățișați pe veci toți frații români, toți frații români din Ardeal, din Bucovina, din Moldova, din Dobrogea, din Oltenia, de peste tot. Dacă sunteți de acord cu mine, sunt convins că România va avea în 2018 ce sărbători.

K.I.: Nu numai sunt de acord, sunt foarte de acord, că oricum am terminat campania, să renunțăm la toate încercările de dezbinare a românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel