Victor Ponta, la Ziua Națională a Franței: În fiecare dimineaţă ne uităm la ghilotină

Premierul Victor Ponta, prezent, marți, la recepţia organizată de Ziua Naţională a Franţei, a afirmat în contextul unor comentarii ale ambasadorului Franței la București referitoare la statul de drept, că România este "puţin în întârziere" faţă de Franţa, dar e un început.

"Cred că trebuie să lucrăm împreună, chiar dacă noi în România suntem în întârziere față de Franța. În fiecare dimineață ne uităm la ghilotină, dar e un început", a declarat premierul Ponta, la recepția organizată de Ziua Națională a Franței, citează Agerpres.

El s-a declarat sigur că România va fi din punct de vedere economic, social și instituțional o țară europeană.

Analistul politic Bogdan Chirieac  a comentat, într-o intervenție telefonică la România TV, afirmațiile premierului Ponta în fața diplomaților: "E un mesaj cu trimitere directă la instrumentul inventat de doctorul francez Guillotin, care până la urmă a sfârșit și el ucis de ghilotină. (...) Problema este atunci cine o fi Robespierre în cazul acesta, cel care a făcut posibilă uciderea de-a valma a multor oameni nevinovați, dar care, la sfârșit, a trecut și el pe sub aceeași ghilotină, dacă vreți să vorbim strict în termeni de discurs al d-lui Ponta. Altmeniteri, probabil că și alte lucruri erau de așteptat din partea d-lui Ponta. Acțiuni, nu vorbe", a declarat Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă acest mesaj al premierul Ponta a fost transmis pentru diplomații străini în primul rând, analistul politic a explicat: "Este un mesaj pentru francezi, care au fost mai reticenți vizavi de ce se petrece în România în ultimul an. Ați văzut că de fiecare dată când ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii și Olandei au avut diverse poziții publice vizavi de inițiative de schimbări legislative în legătură cu Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ambasadorul Franței nu a participat, a avut o altă atitudine. Dl Ponta, sigur că a dat această declarație, ea este preluată de toată presa română, s-ar putea să o preia și presa străină, dar sunt multe lucruri de explicat. E oarecum eliptică... Până la urmă, în fiecare dimineață te poți uita la ghilotină,  fiindcă în România există o corupție foarte mare și ghilotina are foarte mult de lucru. Și acest lucru se datorează, iată, faptului că statul de drept și justitia funcționează, lucrurile pot fi privite de către unii și din acest punct de vedere", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel