Victor Ponta, la Târgul de Turism: Un miliard de euro fonduri UE pentru Delta Dunării

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, că în alocarea financiară 2014-2020 a Uniunii Europene pentru România sunt prevăzute fonduri de un miliard de euro pentru "una dintre cele mai mari comori ale României".

"De câte ori am ocazia, în străinătate, în țară, încerc să promovez ceea ce înseamnă cu adevărat potențialul turistic al României. Am (...) un proiect special pentru ceea ce consider una dintre cele mai mari comori, nu doar ale României, ci a lumii, Delta Dunării. Probabil că știți, pentru că vin de la o întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, doamna Crețu, că, în alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toți cei care sunt beneficiari, publici și privați, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversității și dezvoltarea turismului în Delta Dunării. Și la ediția 66, dacă voi fi întrebat ce am făcut bine, am făcut acest lucru, această alocare specială ", a declarat premierul Ponta, joi, la Romexpo,  în deschidere a celei de-a 33-a ediții a Târgului de Turism al României.

Corina Crețu, după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni: L-am asigurat...

Ulterior, într-o postare pe Facebook, premierul Victor Ponta atrăgea atenția: "România este ţara membră a Uniunii Europene care are cele mai multe plângeri și sesizări făcute din propria ţară. Din păcate ne reclamăm noi între noi. Sper să se înţeleagă că bătălia pentru absorbţia de fonduri europene este a întregii Românii - nu a unui guvern sau altul, a unui partid sau altul!", a scris premierul pe contul său de socializare.

În urmă cu doar o zi, moțiunea simplă inițiată de PNL și intitulată "Fondurile europene în guvernarea PSD - între Făt-Frumos și Fata Morgana", adresată ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților cu 184 voturi "împotriva", 96 "pentru" și 21 de abțineri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel