Victor Ponta, la MAE. Prima declarație după rezultatele din primul tur

Premierul Victor Ponta face, luni, prima declarație după rezultatele alegerilor prezidențiale 2014, din primul tur. Victor Ponta, candidatul PSD, a vorbit despre măsurile luate în diaspora, după ce românii au stat la coadă ore întregi fără a ajunge să-și exercite dreptul de vot. 

"Fiecare cetățean român, oriunde se află, trebuie să poată să-și exercite deptul de vot, este inadmisibil să nu poate să voteze. Tot ceea ce ține de instituțiile publice, ca în 16 noiembrie să nu existe niciun cetățean care să nu poată să voteze, vom face tot ceea ce tine de Guvern, BEC și MAE", a declarat premierul Victor Ponta, de la sediul MAE.

Premierul Victor Ponta a adăugat că trebuie să arate respect pentru cetățeni și le dă asigurări că vor vota toți care vor veni la secții în 16 noiembrie 2014. 

Declarația de vot în străinătate, descărcată online

"Este clar că procedura de vot a consumat mult timp. Este o procedură anti-fraudarea voturilor, care ia un timp mediu de aproximativ 10 minute. (...) Declarația va fi descărcată online și completat și cel care vine să voteze, doar va trebui să semeze. Va reduce timpul la două minute", a declarat Victor Ponta. 

Candidatul PSD a subliniat că "toate măsurile dispuse mâine de BEC vor avea sprijinul MAE și al Guvernului, din fondul de rezervă". 

Corlățean, cu demisia pe masă

"Vineri am convocat la București ambasadorii și consulii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova. Dacă se va găsi ceva necorespunzător, să-i încluiască imediat pe toți președinții secțiilor de vot", a declarat premierul.

Victor Ponta a precizat că ministrul Titus Corlățean și toată echipa sa vor răspunde cu funcția dacă în 16 noiembrie un singur român nu va putea să voteze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel