Victor Ponta, la Beijing: Am fost ales în Comitetul Permanent

Foto Facebook / Victor Ponta
Foto Facebook / Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta, într-un mesaj publicat pe Facebook, a anunţat că, la Beijing, a participat la lucrările Forumului prin care s-a constituit "Silk Road NGO Cooperation Network", fiind ales în Comitetul Permanent format doar din nouă persoane.

"Inititiativa globala lansata de China sub numele de "One Belt One Road" (sau "Noua Cale a Matasii) este in zilele noastre cel mai mare proiect mondial de dezvoltare - proiecte de aproape 900 miliarde de Dolari care privesc Asia , Europa, Africa si Australia.

Multe ţări au început să acceseze proiecte

China tocmai a incorporat aceasta "Initiativa" in Constitutia PCC cu ocazia Congresului al XIX lea si va canaliza practic toate investitiile sale in acest format / deja multe tari au inceput sa acceseze proiecte concrete sau sa construiasca structuri de coordonare / ca de obicei Romania are o mare sansa si isi bate joc de ea cu o inconstienta deja tipica!

Proiecte energetice care ar aduce in Romania 7,5 miliarde de Dolari sunt ingropate in incompetenta si chiar prostia care definesc Ministerul Energiei in 2017 ( chiar mai rau decat 2016) / Alte mari proicte de infrastructura sunt ignorate (probabil pentru ca nu lucreaza cu TELDRUM)/ chiar si proiectele pe agricultura si industrie alimentara lansate in 2013-14 au ramas orfane in 2017 ( intr-un an intreg Ministerul Agriculturii nu a reusit sa puna o simpla semnatura pe un "Acord Romania - China privind exportul de lucerna)!

Germania deja munceste serios la proiectele OBOR si le considera o mare oporunitate pt economia lor (spre deosebire de Romania)

Si tarile vecine noua deja se mobilizeaza - Ungaria organizeaza la Budapesta la sfarsitul lunii Summitul China - EEC 16+1 in prezenta Premierului Chinei / Cehia si Polonia au depus deja proiecte si au numit responsabili. Romania ...... nimic.

Alegere în Comitetul Permanent

Am participat cu mare placere si interes la Beijing la lucrarile Forumului prin care s-a constituit "Silk Road NGO Cooperation Network" / si am fost ales in Comitetul Permanent format din 9 persoane care va coordona in urmatorii ani activitatile specifice ale SIRONET (Silk Road Network). Voi lucra pentru toate tarile participante dar cel mai mult mi-as dori sa pot ajuta proiectele din Romania.

[citeste si]

Am crezut de la inceput (timpul mi-a intarit aceasta convingere) ca "One Belt One Road" este o mare oportunitate - dar de aceasta vor beneficia doar cei destepti si competenti/ din pacate nu avem asa ceva in actualul Guvern", a transmis Victor Ponta.

Notă: Intertitlurile aparţin redacţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel