Victor Ponta: Învăţământul confesional ar trebui finanţat la fel precum cel de stat

Victor Ponta a declarat, vineri, la Universitatea Baptistă "Emanuel" din Oradea, că e convins că de anul viitor statul va finanţa în mod egal învăţământul privat şi cel confesional.

La Universitatea Baptistă "Emanuel" din Oradea, preşedintele instituţiei, pastorul Paul Negruţ, i-a mulţumit premierului Victor Ponta pentru autonomia de care beneficiază universităţile din România, de stat sau private, transmite Mediafax.

"Dincolo de autonomie, tratamentul egal este cel de-al doilea principiu care ajută la dezvoltarea acestor forme de educaţie şi, când spun tratament egal, mă refer inclusiv la ceea ce statul român a promis şi nu a realizat în totalitate, e vorba de acel principiu al finanţării.

Vorbesc deja de la şcolile primare, gimnaziale că finanţarea urmează elevul şi am avut o discuţie cu foarte mulţi reprezentanţi ai mediului şcolar privat sau confesional şi sunt absolut convins că, începând cu anul 2015, întâi cu segmentul şcolilor primare, clasele I-IV, după aceea, în funcţie de posibilităţile bugetare, continuând cu gimnaziul, liceul şi universitatea, vom aplica corect principiul finanţării care urmează elevul, pentru că până la urmă finanţarea de unde vine, din impozitele şi taxele pe care toţi părinţii, indiferent dacă au copilul la o şcoală publică sau confesională, le plătesc", le-a spus premierul Victor Ponta profesorilor şi studenţilor Universităţii Baptiste "Emanuel".

Citește și: Victor Ponta, video PRO TV 1997, prima reacție: Îmi doream și atunci ce îmi doresc și astăzi

El a lăudat, de asemenea, şcolile confesionale pentru rezultatele bune ale elevilor acestora la bacalaureat şi la testările naţionale, afirmând că elevii acestora şi cei ai liceelor militare au avut cele mai bune rezultate.

"Poate că un pic mai multă disciplină şi un pic mai mult suflet pus explică aceste performanţe. Ideea de credinţă este extrem de importantă în procesul de educaţie. Mă refer la toţi cei care cred în Dumnezeu. Cred că România este ţara tuturor celor care cred în ceva. Nimeni nu este mai presus sau mai prejos pentru că este ortodox, greco-catolic, romano-catolic, baptist, penticostal. Atâta timp cât credem în Dumnezeu, înseamnă că suntem oameni mai buni", a afirmat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel