Victor Ponta încearcă să-l dilueze pe Klaus Iohannis

ponta
ponta

Negocierile de la Vila Lac 1 de marți  s-au încheiat cu un nou eșec. PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește structura noului Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat că luni se va merge în Parlament cu propunerea ca Iohannis să preia ministerul de Interne, dar și funcția de vicepremier.  

"Nu am luat nicio decizie astăzi", a declarat Victor Ponta la sediul USL.  "Am avut o discuțe în USL legată de restructurarea Guvernului. Vreau să vă spun că a existat o propunere din partea mea, ca premier, ca luni Guvernul să meargă în Parlament cu o nouă formulă guvernamentală, o formulă care să-l includă pe domnul Iohannis ca ministru de Interne și viceprim-ministru.

De asemenea, să includă încă trei viceprim-miniștri, astfel încât toate cele patru partide care formează USL să fie reprezentate; să prevadă o formă de colaborare în cadrul Guvernului, în așa fel încât înainte de ședințele de Guvern, alături de mine ca premier, cei patri viceprim-miniștri să aibă o decizie foarte clară asupra deciziilor pe care le discutăm și le aprobăm pentru a da mai mare acuratețe actului de guvernare", a declarat premierul Victor Ponta.

"Nu am vrut să luăm niciun portofoliu sau ministru de la PNL și nu am vrut să dăm niciun portofoliu. Nu se schimbă raportul între membrii guvernului reprezentând partide diverse".

"În Guvern a existat o discuție pe lucrurile care nu au funcționat, nu au fost totdeauna publice, dar eu le simt în fiecare zi practic", a declarat Victor Ponta. Patru miniștri delegați  vor deveni miniștri plini. "Este vorba despre ministrul Bugetului, ministrul Energiei, ministrul Apelor și Pădurilor și ministrul IMM. În acest moment, cei patru miniștri delegați au propriile departamente și n-ar reprezenta niciun fel de om angajat în plus, ci pur și simplu este vorba de o debirocratizare a relațiilor din cadrul Guvernului", a mai declarat premierul.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel