Victor Ponta ia apărarea ambasadorilor români

antonescu
antonescu

Premierul Victor Ponta și-a exprimat luni nemulțumirea pentru faptul că în timp ce ambasadorii noştri locuiesc în suburbiile capitalelor europene, cei care lucrează la Institutul Cultural Român beneficiază de condiţii foarte bune în locuinţe de serviciu situate în zone centrale, informează realitatea.net.

[caption id="attachment_227889" align="alignleft" width="275"] foto: electionsmeter.com[/caption]

„Am fost anul acesta, nu doar ca prim ministru, în vizite în care am constatat că dacă eşti ambasador trebuie să stai într-o suburbie a capitalei, iar dacă lucrezi la un institut – de exemplu cultural , poţi să stai în centrul capitalei şi să ai condiţii foarte bune”, a remarcat Victor Ponta, într-un discurs rostit cu ocazia reuniunii anuale a diplomaţiei române. El a adăugat că, „fără a lua nimic din ceea ce s-a câştigat ca şi condiţii pentru alte instiuţii”, vrea să vadă că „ambasadorii noştri au condiţiile pe care trebuie să le aibă pentru a arăta că România îşi respectă diplomaţia”.

„Reprezentarea noastră, a ambasadelor şi consulatelor noastre, arată de fapt respectul pe care noi suntem dispuşi să îl arătăm nu doar în interes politic sau pe o prietenie personală, ci pe ceea ce înseamnă diplomaţia”, a adăugat Ponta.

În acelaşi context, primul ministru i-a transmis ministrului de externe Titus Corlăţean ca din „bugetul auster” de care dispune, să ajute ambasadele cu fonduri pentru 1 Decembrie, pentru ca ambasadorii să nu mai fie nevoiţi să caute sponsori pentru serbarea Zilei Naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel