Victor Ponta: Guvernul va reduce TVA la pâine până la 9%

TVA pâine
TVA pâine

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va aplica o reducere experimentală a TVA la pâine. În perioada 1 iulie - 31 decembrie, TVA la pâine va fi de 9%. 

Măsura a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la alte alimente de bază, precum fructe, legume sau carne, a spus primul-ministru.

"Ne-am gândit să facem această reducere pe tot lanţul, pentru că n-avem voie să facem doar într-o parte a lanţului, şi să vedem dacă în cele şase luni, teoria noastră, că de fapt vom avea încasări mai mari cu un TVA mai scăzut, sau teoria FMI-ului, că o să avem o nouă gaură la buget, este cea reală. De aceea, eu i-am cerut lui Daniel Constantin (ministrul Agriculturii- n.r.) să facă un parteneriat cu producătorii, să le explice că dacă avem succes trecem de la pâine şi la alte produse", a declarat Victor Ponta, pentru emisiunea "Income Magazine" de la Antena 3.

"Este o măsură curajoasă şi excepţională. Această măsura va revoluţiona problema evaziunii fiscale", a declarat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel