Victor Ponta, favor pentru mama sa, legat de distribuirea cardului de sănătate

Premierul Victor Ponta a dezvăluit, vineri, motivul pentru care și-a sunat mama cu cinci minute înainte de semnarea contractului dintre Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Poșta Română pentru distribuirea cardului de sănătate la nivel național și a îndemnat-o să se uite la TV.

"Am discutat de mai multe ori şi de mama mea care, sigur, are un grup de prietene, pensionari ai statului român şi mi-a spus: «Nu-mi mai zii de cardul de sănătate, că eu nu cred că o să-l faceţi vreodată». Am sunat-o acum cinci minute, i-am zis: «Te rog frumos să te uiţi la televizor, n-am voie să iau eu cardul tău pentru că, conform legii, cardul trebuie să ajungă numai la titular»", a spus Ponta la finalul ceremoniei de semnare a contractului dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Poşta Română.

Celor implicați în acest demers, prim-ministrul le-a transmis succes, exprimându-și, totodată, speranța ca, odată cu finalizarea acestui proiect, românii să privească cu încredere spre viitor: "Mult succes şi sper ca măcar grupul de prietene al mamei mele să-şi recapete încrederea că pot să beneficieze de ceea ce aveau nevoie de atât de mult timp şi o să aştept acasă disciplinat să îmi vină şi mie cardul de sănătate, da? Nu faceţi nicio excepţie".

Ce spune Bănicioiu despre semnarea contractului

"Astăzi, prin semnarea contractului de distribuire a cardurilor între Casa Naţională de Asigurării de Sănătate şi Poşta Română acest deziderat devine realitate. Mă bucur pentru că în ultimele 6 luni de când sunt la Ministerul Sănătăţii şi prin colaborarea cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări am reuşit să tipărim cea mai mare parte a cardurilor, undeva la peste 9,5 milioane de carduri printate în ultimele 6 luni, alocând şi cea mai mare parte a sumelor necesare tipăririi - 123 de milioane de ron până în momentul de faţă şi având şi banii alocaţi pentru ultima tranşă de un milion de carduri câte mai sunt acum la tipărit. După data de 20 septembrie, cardurile vor începe să ajungă al asiguraţi astfel încât vom avea un sistem mult mai eficient, mult mai transparent în cheltuirea banului public, în asigurarea serviciilor de sănătate şi bineînţeles într-o satisfacţie mult mai mare a asiguratului, a beneficiarului, deci până la urmă pacientul român. Vreau să confirm încă o dată efortul Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Asigurări pentru a face tot posibilul ca serviciile medicale să fie din ce în ce mai calitative, cheltuirea banilor să fie transparentă şi gestiunea banilor să fie cât mai eficientă", a scris ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pe pagina sa de socializare, la scurt timp după ce parafarea contractului.

Când începe distribuirea cardului de sănătate

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel