Slujbă de pomenire în Parlament. Ponta, la RUPERE! ”Guvernul le lasă să MOARĂ!”

Victor Ponta a vorbit în această după-amiază în Parlamentul României unde a făcut ”pomelnicul problemelor” din Guvernul Orban. 

”Guvernul nu are ce să spună că a făcut pe economie. Eu voiam să vorbim de economie și aș vrea să vorbesc pe înțelesul unui patron de firme de pompe funebre. Ei sunt ultimii specialiști promovați de domnul Orban și vreau să spun că astăzi avem o slujbă de pomenire pentru anumite domenii din România, afectate de criza economică și pe care Guvernul le lasă să moară, urmând evident să le asigure o îngropăciune cu o firmă de pompe funebre, afiliate partidului. 

În primul rând trebuie să vorbim despre zecile de mii de firme românești care în aceste două luni au fost în incapacitate de a-și plăti ratele la bancă. Legea adoptată de Parlament a fost contestată și aceste firme se duc în faliment. 

IMM Invest 

Putem să vorbim calm despre IMM invest, un program fabulos, măreț. A pornit, s-a blocat după 5 minute, a fost repornit de STS după 10 zile și au beneficiat 12 firme. Bănuiesc că 11 sunt de la PNL și una de la PMP. Așa se împarte. 

Mai trebuie să trecem pe pomelnic legea prin care ajutam firmele românești în această perioadă în ceea ce privește contribuțiile sociale. 

Trebuie să trecem pe pomelnic agricultura, care, dincolo de pandemia de Covid-19, este afectată de secetă și sigur că fermierii și cei din industria alimentară așteaptă ca Guvernul să le vină în ajutor. Cu Guvernul actual, șansele sunt foarte mici. 

Import energie, prețuri mai mari 

Trecem pe pomelnic energia. Știți că am ajuns să importăm, deși avem cel mai mic consum din ultimii 30 de ani. E bine pentru firmele din Cehia și pentru transportatorii din Ungaria pentru că România este singura țară care a crescut prețurile pentru firme și pentru populație deși prețul la bursă a scăzut foarte mult. 

Să trecem pe pomelnicul Guvernului Orban și companiile românești de transport. La Tarom nu s-au dat salariile, înțeleg, la Blue Air nici atât. CFR, Dumnezeu cu mila. Poate așa înțelegem de ce se trece pe jos pe la Nădlac. 

Principala slujbă trebuie să o ținem pentru HoReCa. 

În final aș vrea să vă întreb domnul Orban dacă vă dați dvs. demisia sau trebuie să vă dea jos Parlamentul”, a declarat Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel