Victor Ponta: Eu sunt un adept al votului obligatoriu, dar nu cred că trebuie să începem cu sancţiuni

Ponta intrebat de oameni cand il da jos pe Basescu
Ponta intrebat de oameni cand il da jos pe Basescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Mamaia, că, personal, este un adept al votului obligatoriu de acum câţiva ani. „Nu e o decizie, o să discutăm în cadrul USL. În al doilea rând, trebuie un consens politic şi, în al treilea rând, nu cred că trebuie să începem cu sancţiuni, deja românii au prea multe sancţiuni“, a spus Ponta.

El a adăugat că, aşa cum se procedează şi în alte state, prezenţa la vot trebuie stimulată.

„Ar trebui ca, în loc să-l lăsăm pe Pinalti să ducă oamenii la vot cu autobuze şi cu pungi, să facem (prezenţa la vot - n.r.) ca pe un act cetăţenesc, prin care cel care a participat la viaţa politică cu prezenţa la vot, cu implicarea sa să aibă anumite avantaje“, a explicat Ponta.

Preşedintele PSD a spus că, la nivel de principiu, cei care trăiesc în această ţară ar trebui să voteze o dată la patru ani pentru a schimba ceva, dar şi pentru a putea ulterior să critice ceea ce cei pe care i-au ales nu au realizat.

„Cu această idee (introducerea votului obligatoriu - n.r.) sunt de mult de acord, dar nu vreau să vorbesc în numele PSD sau USL. Cred că este o discuţie importantă pe care trebuie să o avem la nivelul întregii clase politice“, a subliniat liderul social-democraţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel