Victor Ponta, după declarațiile ministrului Finanțelor: De dimineață îmi bat capul cu ele. Marcel Boloș e în altă lume

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Victor Ponta a intervenit la emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN unde a discutat despre declarațiile ministrului Boloș.

Întrebat despre candidaturile la primăria București, Victor Ponta a ținut neapărat să discute despre declarațiile ministrului Marcel Boloș. Fostul prim-ministru a declarat:

”Nu vreau să schimb subiectul, dar de dimineață îmi bat capul cu declarațiile domnului Boloș legate de taxe și impozite și am întrebat și la guvern și nu știe nimeni despre ele. 

Mediul de afaceri citește doar despre declarațiile ministrului de finanțe, Marcel Boloș. E în altă lume, fiecare cu lumea lui.”, a declarat Victor Ponta.

Declarațiile la care face referire Victor Ponta:

”Mă refer la anumite măsuri care privesc taxa pe valoare adăugată (TVA – n.r.). Avem şi recomandarea pe care o are Banca Mondială şi avem şi aceste cote diferenţiate pe care le practicăm. Întâi de toate, cota standard este una dintre cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene. Avem 19% cota standard de TVA şi după acea avem şi cotele diferenţiate de 9% şi de 5% pe care le practicăm. Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii”, a declarat Marcel Boloş, luni la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă aceste modificări ar implica creştere a TVA de la 9 la 19%, ministrul de Finanţe a răspuns: ”Este prematur de precizat care va fi soluţia în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată”.

”Poate fi o singură cotă standard sau poate fi vorba de anumite facilităţi care să fie trecută din cotele reduse în cota standard şi, pe de altă parte, să avem asigurată finanţarea pentru categoriile de cheltuieli importante ale statului şi mă refer aici la recalcularea pensiilor sau la majorările salariale”, a adăugat ministrul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel