Victor Ponta, după anunțul INS: Ziua începe excelent! Bravo România!

Premierul Victor Ponta se declară încântat de datele publicate, miercuri, de către Institul Național de Statistică (INS), potrivit cărora Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% în trimestrul I 2015, față de trimestrul IV din 2014.

"Ziua începe excelent! Conform INS, pe trimestrul I din 2015 PIB este mai mare cu 4,2% decât pe trimestrul I 2014. Creștere economică peste așteptări! Bravo România!", a fost mesajul postat astăzi de către premierul Ponta pe Twitter.

Potrivit datelor semnal publicate de INS, Produsul intern brut a fost mai mare cu 1,6% în termeni reali în primul trimestru din acest an față de trimestru IV din 2014, iar comparativ cu perioada similară a anului trecut a înregistrat o creștere cu 4,3% pe seria brută și cu 4,2% pe seria ajustată sezonier.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul I 2015 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2014, publicată în 7 aprilie 2015.

Datele provizorii privind PIB pentru trimestrul I 2015 vor fi publicate în data de 4 iunie 2015, iar cele comparative cu celelalte State Membre ale Uniunii Europene se pot obține de pe Eurostat care va fi publicat pe data de 13 mai 2015.

INS anunță o creștere spectaculoasă a PIB-ului în primul trimestru din 2015
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel