Urmărește emisiunea live


Victor Ponta, despre motivul pentru care nu a demisionat: Ar fi o trădare!

Premierul Victor Ponta a explicat, joi, la o conferinţă de presă la sediul PSD Târgu Jiu, de ce nu a demisionat, deşi s-a confruntat cu cea de-a patra moţiune de cenzură îndreptată împotriva sa.

"Guvernul actual nu este pe persoană fizică. Este al coaliţiei PSD, UNPR, ALDE şi minorităţi, care au susţinut actualul guvern la ultima moțiunea. Oricând se găseşte o formulă mai bună, eu o sprijin. Acesta este și motivul pentru care nu am demisionat. Să demisionez eu şi să vină nea' Predoiu şi cu doamna Gorghiu, ar fi o trădare!", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Antena 3.

"Din 7 mai 2012 aud în fiecare zi că urmează să fiu schimbat. La un moment dat, lucrul ăsta se va întâmpla!", a adăugat prim-ministrul.

"Atât timp cât va exista sprijin al coaliției de guvernare, până la alegerile din 2016 îmi fac datoria și, după cum mă uit, oamenii sunt mai mulțimiți acum decât erau acum câteva luni sau anul trecut. Ceea ce înseamnă că ne facem treaba bine ca Guvern și ca și coaliție de guvernare", a mai spus premierul. 

[cietse si]

Victor Ponta a declarat că va continua să îşi facă datoria, atâta timp cât va beneficia de sprijinul coaliţiei de guvernare.

Întrebat de jurnalişti dacă a stabilit o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, după vizita pe care acesta a făcut-o în SUA, Victor Ponta a declarat: "Dacă abia a ajuns, bănuiesc că se odihnește acum. În ceea ce mă privește, am obligaţia şi dorinţa, nu doar obligația, uneori pentru că dorința și obligația nu vin împreună, dar în cazul de față se întâmplă așa, de a avea o colaborare instituţională cât mai bună, pentru că nu putem să progresăm în problemele importante păstrând un conflict între Administrația Prezidențială, Guvern, Parlament. Partea personală este obligația mea și a noastră să trecem peste ea, iar în ce mă privește, strict personal, după ce am colaborat instituțional atâția ani cu dl Băsescu, nimic nu mi se mai pare foarte greu", a precizat prim-ministrul Ponta.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă, în condiţiile în care liberalii aveau nevoie de 275 de voturi pentru succesul acestui demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel