Victor Ponta, despre moțiunea de cenzură a PNL: Probabil nu va fi depusă pe 5 iunie

Premierul Victor Ponta s-a declarat, miercuri, sceptic că liberalii vor depune, așa cum au anunțat, pe 5 iunie, moțiunea de cenzură pe tema votului prin corespondență, propunând chiar ca parlamentarii să o aștepte până la miezul nopții.

"Moțiunea de cenzură, de principiu, e un lucru serios, un instrument al opoziției. Vă propun pe 5 iunie să stăm toți aici, la Parlament, să așteptăm moțiunea și la 12,00 noaptea să plecăm acasă, că probabil nu va fi nicio moțiune depusă. Deocamdată discutăm despre ceea ce nu există", a afirmat, miercuri, premierul Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Liberalii au anunțat sâmbătă, la Pitești, că pe 5 iunie vor depune o moțiune de cenzură pe tema votului prin corespondență.

Conform Constituției, Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, cu votul majorității deputaților și senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel