Victor Ponta, despre creșterea economică: ”E meritul meu”

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat că apreciază anunţul referitor la creşterea economică.

"Mă bucur foarte tare de anunţul de azi, cu creşterea economică, mă bucur pentru Guvernul condus de domnul Grindeanu pentru că ştiu ce înseamnă să fii la guvernare şi să primeşti asemenea veşti bune, însă după veşti bune de obicei vin veşti proaste, aşa încât sper să se pregătească să nu vină veşti proaste sau să vină cât mai încolo. Mă refer la faptul că e un moment în care trebuie să folosim această creştere economică şi să ne pregătim pentru vremuri mai dificile, pentru că dacă tot ce strângem în perioada asta cheltuim şi ne trezim când vine vremea mai rea, înţelegeţi ce vreau să spun, nu doar meteorologic, că suntem doar cu datorii, nu e bine. Exact ce am făcut în 2012-2015, strângem, surplusul îl împărţim. Să nu împărţim mai mult decât surplusul, pentru că dacă împărţim mai mult decât surplusul înseamnă că ne pregătim de situaţii rele", a spus Ponta la Palatul Parlamentului. 

”E meritul meu”

Întrebat dacă este doar meritul Guvernului Grindeanu sau şi al lui Liviu Dragnea pentru creşterea economică, Ponta a spus: "Cred că e meritul meu, în primul rând, pentru că am guvernat foarte bine, am făcut un Cod fiscal foarte bun". 

"E meritul guvernului Cioloş că nu a stricat prea multe şi e meritul domnului Grindeanu că reuşeşte, deşi are atâtea moaşe copilul, să se ocupe de copilul economiei bine. Cu cât îl lasă moaşele mai mult, cu atât o să aibă succes mai mare. Văd că una din moaşe s-a apucat de golf acum, domnul Iohannis, domnul Dragnea are probleme cu SIPA, deci dacă îl lasă pe Grindeanu să guverneze, o să fie bine", a menţionat Ponta. 

Produsul intern brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 5,7% pe serie brută şi cu 5,6% pe seria ajustată sezonier în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit estimărilor 'semnal' publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel