EXCLUSIV  Victor Ponta, DEMISIE prin SMS, la doi ani de la Colectiv

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, l-a provocat pe Victor Ponta la o confruntare, la o dezbatere politică televizată. Fostul premier a refuzat. 

[citeste si]

Jurnalistul Val Vîlcu a subliniat că, încă de pe vremea lui Adrian Năstase, Victor Ponta era un bun comunicator al PSD, trimis de partid în luptele politice televizate.

”A fost trimis încă de Adrian Năstare să apară în emisiuni televizate. Ne amintim celebra fază povestită chiar de către Victor Ponta, când Traian Băsescu era primar general și i-a spus că ar vrea să aibă un ginere ca el, că nu a avut norocul fiica sa să-l cunoască, iar în emisiune l-a atacat dur pentru că-l învăța Ponta regulile dezbaterii TV” a amintit Val Vîlcu.

Ponta, fără răspuns? 

Jurnalistul a subliniat: ”Victor Ponta era omul de anduranță în PSD, care se ducea, se bătea la TV, pe viață și pe moarte. Faptul că acum își limitează atacurile la Liviu Dragnea, doar pe Facebook, și nu are curajul unei confruntări directe în care să i se pună întrebări, arată că nu are răspunsuri convenabile la acele întrebări”.

Ponta, după Cioloș, tigru pe Facebook

Val Vîlcu precizează: ”Chestia asta pune în discuție întreaga campanie de revenire a lui Victor Ponta. E adevărat că el are mulți urmăritori pe Facebook, un număr remarcabil de oameni față de alți lideri ai PSD, care nu au capacitățile în online ale lui Victor Ponta. Tot la fel de adevărat e că acea bulă de pe Facebook e limitată. Eurobarometrul arată clar că mediul online, deși în creștere, este mult sub televiziuni. Adevărata scenă a confruntării, o zonă importantă, este cea TV. A lipsi din confruntarea televizată e extrem de riscant pentru un politician care vrea să facă partid de mase. Dacă vrei un partid ”exotic”, de combinații, rămâi pe Facebook! Victor Ponta, prin retragerea din confruntarea televizată, se duce după Cioloș, adică rămâne un tigru al Facebook-ului, al postărilor care nu primesc replică sau pe a căror replică poate să o ignore.”

Ștampila de vinovat

”Adevărata dezbatere rămâne în continuare la televiziune. În mediul online, Ponta are o bulă, dar sunt și celelalte bule existente pe care le poate atinge doar mesajul de la TV. A duce lupta numai spre Facebook e ca și cum în război te-ai limita la un singur tip de luptă. Nefiind într-o poziție de premier, ministru, președinte, Victor Ponta nu-și poate permite luxul să ignore solicitările challenger-ului. În cazul acesta, își croiește drum, ar trebui să caute confruntarea cu orice preț. Dincolo de electoratul său, vorbim de activul PSD pe care Victor Ponta încearcă să-l disloce din zona lui Dragnea, iar pentru electoratul PSD, faptul că refuză confruntarea televizată, e automat ștampila de vinovat. Pierde confruntarea din PSD și șansa de a reveni pe un val mare.” remarcă jurnalistul. 

Concluzia? ”La doi ani după Colectiv, Victor Ponta mai demisionează o dată, de data asta prin sms, din arena confruntării.” a conchis Val Vîlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel