Ponta, război cu Dragnea de la Guvern: Grindeanu a trecut un test MAFIOT - LIVE TEXT

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat vineri că nu se aştepta să fie numit în această funcţie, ea nefiind pe lista sa de dorinţe, dar a precizat că, după ce a discutat cu premierul Sorin Grindeanu, a acceptat.

"Funcţia de secretar general al Guvernului nu era exact ceea ce aveam în planul de carieră sau pe lista de dorinţe pe funcţii publice, dar nu cred că este cazul de orgolii aici, eu cred că este cazul să asigurăm primul ministru, miniştrii care vor fi în funcţii şi trebuie să fie în funcţii în perioada următoare, funcţionarea Guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Guvernul nu va fi niciodată al unui partid. (...) Nu se poate închide ca un supermarket pe perioada unei crize politice", a punctat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a menţionat că premierul i-a propus joi să fie secretar general al Guvernului şi a acceptat imediat deşi nu se afla în ţară.

"Eu cred că (premierul - n.r.) merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă", a subliniat Victor Ponta.

Mai mult decât atât, a zis că Sorin Grindeanu trebuie ajutat pentru că a trecut un test mafiot, cu amenințări și așa-zise dezvăluiri. 

----


Victor Ponta va face declarații vineri seară, în jurul orei 20:30, la Guvern. DC News transmite, în format LIVE TEXT, declarațiile fostului premier:

- nu îmi doream să ne revedem atât de curând în acest loc, iar acum suntem într-o situație neașteptată și anormală. Ieri, Grindeanu mi-a propus să vin în echipa lui. I-am zis "DA" imediat. Sorin Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vreau să le fac. Funcția de secretar nu era în planul meu de carieră, dar nu e loc de orgolii aici.

- Guvernul nu va fi niciodată al unui partid, ci este al României. Guvernul trebuie să funcționeze, iar Grindeanu se va ocupa de acest lucru. El este un om modest, serios, ca toți cei din Banat.

- în ultimele zile, am văzut un premier hotărât, cu o viziune pentru viitorul României și pentru viitorul PSD, dacă PSD mai vrea acest lucru.

- în următoarele zile vrem să ținem pe linie de plutire activitatea guvernamentală.

- dacă moțiuna inițiată chiar de PSD nu va întruni numărul necesar de voturi, atunci vă imaginați că vom avea o activitate pe termen mai lung în care premierul va încerca să aibă o majoritate și un guvern funcțional.

- dacă moțiunea trece, atunci până la numirea unui nou premier, Grindeanu trebuie să asigure funcționarea Guvernului.

- există măsuri guvernamentale care nu pot aștepta. Miniștrii trebuie să vină la serviciu pentru că sunt în funcție.

- sunt absolut convins că cel puțin din partea lui Grindeanu există dorință de dialog, chiar și acum în ceasul al treisprezecelea, pentru ca guvernul să aibă o majoritate normală.

- am acceptat funcția și mă consider onorat să lucrez cu Grindeanu atâta timp lucrăm pentru binele public.

- Grindeanu a trecut un test mafiot, cu amenințări personale, așa zise dezvăluiri sau tentative de mituire cu funcții.

- la Palatul Victoria nu se stinge lumina.

- sub conducerea lui Dragnea, PSD își exclude cei doi premieri, în două zile consecutive. 

- n-aș vrea să semănăm cu Partidul Socialist din Franța.

- îi aștept pe miniștri la treabă. Guvernul nu se poate închide, trebuie să funcționeze. Nu încalcă nicio lege a partidului.

- eu și Grindeanu suntem membri PSD, indiferent de voința lui Dragnea. 

- putem lucra bine cu miniștrii ALDE.

- nu am vorbit, din februarie, cu Liviu Dragnea, de când nu a mai avut plăcerea aceasta.

- am lucrat cu cei de la UDMR. Eu cred că PSD nu trebuie să ceară ajutorul unui alt partid în bătălia internă.

- dacă doamna Carmen Dan nu mai vine la serviciu, timp de 15 zile, de la demisia, va răspunde civil și legal. Eu cred că nu se va întâmpla acest lucru. Sper ca Dragnea să nu îi amenințe cu demisia dacă vin la serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel