Urmărește emisiunea live


Victor Ponta, de Ziua Armatei: Mulțumesc regelui Mihai pentru ce a făcut pentru integritatea țării

Prim-ministrul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la Carei, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei Române.

Acesta a ținut să menționeze faptul că 25 octombrie este şi ziua Regelui Mihai, căruia i-a mulţumit pentru ceea ce a făcut pentru integritatea ţării, dar și pentru identitatea națională.

„Este o zi cu semnificaţie specială şi vreau, în numele Guvernului României, pentru că azi, 25 octombrie, este ziua de naştere a Majestăţii sale, Regele Mihai, să-i urez «La mulţi ani!», sănătate şi să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru integritatea şi identitatea noastră naţională”, a declarat premierul.

„În urmă cu 70 de ani, aici, printr-un sacrificiu extrem de greu, Armata Română a îndreptat ceea ce oameni politici, în mod nedrept, au adus ca suferinţă României prin Dictatul de la Viena atunci când Transilvania, parte a Ţării Româneşti, a României, a poporului român, a fost îndepărtată de la trupul ţării şi cred că este momentul în care să mulţumim Armatei Române şi să ne angajăm că niciodată asemenea tragedii nu vor mai fi permise în ţara noastră şi împotriva poporului român”, a spus Ponta.

Citește și: Traian Băsescu, de Ziua Armatei: "Nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului în al Doilea Război Mondial a fost o greşeală"



Prim-ministrul a avut în vedere faptul că Armata şi Biserica, alături de Casa Regală, au menținut starea de echilibru în România, în momente grele.

„Vreau să spun că, într-adevăr, Armata, Biserica, Casa Regală ne-au sprijinit în momente dificile şi noi, noile generaţii, avem obligaţia să ducem aceste valori mai departe. În numele Guvernului, cred însă că trebuie să anunţăm şi să sprijinim Armata Română nu doar mulţumindu-le şi apreciindu-le activitatea nu din ultimii 10 sau 20 de ani, ci încă de la Războiul de Independenţă, dar avem şi obligaţia să asigurăm condiţiile de care Armata Română are nevoie pentru a-şi îndeplini cu succes toate misiunile”, a mai spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel