Victor Ponta, culisele discursului. Șapte puncte cheie dezvăluite de PSD

Premierul Victor Ponta se vrea președintele țării susținut în candidatura sa de PSD. La Craiova, premierul, fugit de la inundații, a ținut un amplu discurs. Ziua a fost aleasă în consens cu discursul lui Victor Ponta: 29 iulie 2014, la doi ani de la referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Potrivit informațiilor din PSD, premierul și-a construit discursul pe șapte puncte cheie. Chiar și sala în care a intrat oficial în cursa pentru Președinție a fost aranjată strategic. 

1. Premierul a ținut un discurs de schimbare. Mesajul evenimentului a fost "Schimbare până la capăt". "Victor Ponta propune un mesaj de schimbare: cel mai tânăr președinte PSD, cel mai tânăr prim-ministru din Europa poate deveni și cel mai tânăr Președinte al României. Discursul său vorbește despre o schimbare față de cei 10 ani de regim Băsescu și față de cei 25 de ani de tranziție post-comunistă. Primul președinte-necomunist, un tânăr care a demonstrat în ultimii 2 ani că poate fi un bun conducător al României", arată un comunicat al PSD. 

2. Victor Ponta s-a adresat către toți românii, nu doar pentru votanții săi. El spune că vrea să fie președintele românilor, nu doar președintele României. Victor Ponta a îmbinat elementele de stânga (anti-sărăcie, protecție pensionari, dreptate socială) cu elemente de dreapta (reduceri taxe, credință, biserică, armată) și cu mesaj pentru cei neinteresați de politică (renunțare la război politic, unitate în jurul unui proiect național, mândrie de a fi român). 

3. Discursul a prezentat elementele de fond, deși viziunea de țară urmează să fie prezentată în septembrie.  Ideile concrete atinse sunt: model prezidențial, rol regional al României, model de creștere economică, șanse pentru noua generație. 

4. Discursul a descris modelul lui Victor Ponta de președinte: un președinte util societății, mândru că este român, implicat, dar corect și imparțial, un președinte partener al societății, care aplanează conflicte și găsește căi de dialog.

5. Premierul Victor Ponta a avut și un mesaj pentru depășirea dezbinării și a războiului politic și nevoia unei adoptări contructive și pozitive. A pus accent pe încetarea unui deceniu de ură și dezbinare, de umilire a românilor și de defăimare a României. A subliniat că vrea să schimbe stilul conflictual consacrat de Traian Băsescu. 

6. Victor Ponta și-a asumat vârsta tânără ca un atu. El a transmis ideea că poate fi primul președinte ce poate încheia tranziția de 25 de ani a României de la comunism, nefiind adult la revoluție. 

7. Simbolurile folosite în discurs au fost: doi ani de la referendumul de suspendare al lui Traian Băsescu; discurs de la Craiova, oraș condus de un lider din noua generație, simboluri tradiționale și mândria de a fi român; scene cu tineri în spate ca un mesaj optimist de viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel