Urmărește emisiunea live


Victor Ponta critică Guvernul Cioloș: O TRĂDARE. Ei au semnat și plătesc fraierii care vin

MApN a anunțat că va cumpăra patru corvete pentru marina militară, în valoare de 3,6 milioane de lei, adică 800 de milioane de euro. Prima corvetă va fi livrată în doi ani. Vor fi construite pe șantierul Damen din Galați. Victor Ponta vine cu alte sume și critică deciziile Guvernului Cioloș. 

Victor Ponta a a criticat, la România TV, achiziția de corvete de la Damen, care ar costa 1,6 miliarde de euro, susținând că ar mai fi fost o ofertă a unui consorțiu turco-român în valoare de 1 miliard de euro. Totodată, Victor Ponta a mai susținut că vor fi cumpărate transportatoare blindate din Germania, în valoare de cinci milioane de euro/mașină, prețul ar fi dublu față de cel al unui transportator fabricat în România.   

”Mi se pare o trădare”

”În 1 decembrie, toți arătăm iubirea și dragostea față de Armata Română, dar acum trei zile, Guvernul Cioloș a anunțat că va cumpăra patru corvete în valoarea de 1,6 miliarde de euro, după ce are oferte de la alte state să le facă la Constanța cu 1 miliard. E iubire să prăpădești 600 de milioane de euro. Mi se pare o trădare. Degeaba saluți armata. Și mai urmează un contract pentru blindate care vor costa 5 milioane de euro, în loc de 2,5. Le ia banii din buzunar ca să le dea olandezilor și germanilor”, a spus Victor Ponta la România TV.  

”Cele două contracte sunt banii de înzestrare pe șase ani”

Fostul premier vrea să facă o propunere în Parlament pentru a decide ce se întâmplă cu înzestrarea Armatei Române. Victor Ponta a amintit că el este prim-ministrul care a achiziționat cele 12 avioane F-16. Totodată, subliniază că și PSD a susținut să fie dat 2% din PIB către Armată, dar vrea să știe că acei bani sunt pentru apărarea României, ”nu pentru protecția unor oameni”, pentru că ”luăm de la gura unor oameni”. Fostul premier susține că la 1,6 miliarde de euro, Guvernul Cioloș putea cumpăra 7-8 nave de la altă companie. ”Ei au semnat și plătesc fraierii care vin”, subliniază Victor Ponta. El adaugă: ”Cele două contracte sunt banii de înzestrare pe șase ani”. Mai mult, social-democratul susține că ”șantierul de la Constanța, pe care l-am vizitat când eram prim-ministru, poate susține construirea de nave de ultimă generație”. 

Victor Ponta vorbește despre ”interes național” și întreabă: ”După ce că suntem amărâți, tot de la noi vreți să faceți bani?”. El subliniază că ține cu România, ”să aibă armată bine pregătită și să producă cât mai mult cu putință în România”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel