Victor Ponta, contrazis de INS. Datele prezentate în dezbaterea cu Klaus Iohannis nu corespund realității

Președintele INS, Tudorel Andrei, a declarat, joi, pentru HotNews că  cifrele anunțate de Victor Ponta  privind evoluția economiei în trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le va anun'a instituția  vineri. 

Precizarea șefului INS  vine după ce Victor Ponta a declarat, miercuri,  în dezbaterea  de la B1 TV ca INS va anunța vineri că în T3 avem creștere economică peste 1% și că în primul trimestru s-a recalculat și nu am fost niciodată în recesiune.

Întrebat  de unde avea premierul datele care vor fi anunțate abia vineri, Tudorel Andrei a declarat pentru sursa citată că "Nimeni de la Guvern nu a sunat la Statistică pentru a afla cu prioritate datele și că oricum, cifra anunțată de premier nu este cea care va fi comunicată. Repet, nu s-a primit aici niciun telefon", a spus Andrei.

Citește și: DECIZIA INS 14 noiembrie. Poate înclina balanța în turul II

Referitor la acest aspect, principalul consilier pe probleme economice al INS, Cristian Socol  a transmis că "Ce a spus premierul putea spune orice economist care a făcut cursuri de modelare macroeconomica și macroeconomie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel