Victor Ponta, conferință presă. Victor Ponta nu renunță la reducerea CAS

Victor Ponta a ținut o conferință de presă, marți, 22 iulie, de la ora 18.00, la Palatul Victoria, pe tema reducerii CAS.

Reducerea CAS poate fi acoperită prin încasări în plus din contribuţiile sociale aferente noilor locuri de muncă create, încasări suplimentare din TVA ca urmare a noilor potenţiale investiţii, recuperarea datoriilor de la firme aflate în insolvenţă, reducerea evaziunii la CAS, afirmă premierul Ponta.

Iată cele mai importante declarații ale lui Victor Ponta

Am avut o nouă discuție cu mediul de afaceri și am primit semnale politice legate de o măsură economică - scăderea CAS ca măsura care să aibă ca scop principal crearea de locuri de muncă sau fiscalizarea celor existente și sunt pe piața neagră.

Reducera CAS este o măsură care a venit din mediul de afaceri. Proiectul de lege a fost votat în unanimitate în Parlament. Reducerea CAS reprezintă o decizie de politică economică, având ca scop sprijinirea mediului privat în crearea locurilor de muncă. Această măsură paote fi nu doar adoptată, ci și păastrată în anii care urmează.

Mulțumesc reprezentanților mediului de afaceri care au reafirmat azi sprijinul pentru scăderea CAS.

Reducerea CAS este sustenabilă.

Vreau să prezint cele 12 domenii care ne permit să considerăm acum că există momentul economic în care putem lua această decizie.

Dacă nu luăm această decizie an 2014, probabil nu o vom mai lua niciodată.

România a trecut de la cea mai gravă recesiune la o creștere economică importantă. În conformitate cu previziunile experților, creșterea paote fi sustenabilă.

În ceea ce privește deficitul, vreau să remarcați că de la un deficit urias in 2009, România a reușit una dintre cele mai drastice ajustări ale deficitului și, cu siguranță, și în 2014 Romania își va respecta toate obligațiile.

Din fericire, România a trecut de la un mare risc de faliment la una din țările cu cel mai scăzut risc, și asta asigură nu doar investitorii, ci și creditorii.

Achităm toate datoriile moștenite din 2009.

Investițiile străine directe au continuat să crească față de 2013. Asta înseamnă interes pentru investitorii străini.

Am deschis mai multe spitale și am deblocat mai multe posturi de profesori și medici. De asemenea, subvențiile pentru agricultură au crescut.

Asigur încă o dată că reducerea CAS e o măsură nu doar sustenabilă, ci o măsură care ne poate ajuta spre obiectivul fundamental, crearea de noi locuri de muncă și fiscalizarea celor din zonă gri.

E o decizie de politică economică pe care Guvernul a adoptat-o, Parlamentul a sprijinit-o și mediul de afaceri o salută. Cred că în baza acestor date putem sa sprijinim transformarea creșterii economice în dezvoltare economică.

VEZI AICI DOCUMENTUL prezentat de Victor Ponta la Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel