Victor Ponta cere Guvernului să oprească exportul de alimente

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Victor Ponta cere Guvernului Orban să interzică exportul de alimente. Fostul prim-ministru susține că o eventuală criză a alimentelor ar fi cea mai gravă. 

Victor Ponta a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre măsurile suplimentare pe care ar trebui să le ia Guvernul în criza coronavirusului. 

”Nu vreau să speriem pe nimeni și nu e cazul să fugim la magazine să încărcăm mașinile cu mâncare, dar România acum trece prin criza prin care trec și celelalte țări, criza de după globalizare. Ce avem nevoie? Avem nevoie de energie electrică și asta, slavă Domnului, în România avem energie pe cărbune, avem hidrocentrale, energie nucleară. Ne trebuie alimente. România, din păcate, după 2014-2015, când mai mult exporta decât importa, a intrat într-o cădere, iar anul trecut am importat mâncare de vreo trei miliarde de euro. Această criză uriașă este și o oportunitate uriașă să ne relansăm industria alimentară și sper ca Guvernul să ia toate facilitățile pentru producătorii români de produse alimentare. E o soluție pozitivă”, a precizat Victor Ponta la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel