Victor Ponta: Cea mai importantă lege după Codul Fiscal a picat din cauza PNL

Premierul Victor Ponta și-a exprimat, în ședința de miercuri a Guvernului, nemulțumirea față de decizia Parlamentului de a respinge un proiect de act normativ care viza investiţiile în infrastructura principală de irigaţii din România, prim-ministrul acuzând PNL de faptul că "cea mai importantă lege din ultima perioadă după Codul fiscal" nu a fost adoptată.

"Cea mai importantă lege din ultima perioadă după Codul fiscal, cea privind Programul național de irigații, a picat în Parlament din cauza celor de la PNL. Vă rog, d-le ministru, să încercati să convingeți împreună cu fermierii, cu toți cei afectați, să salvăm agricultura română de PNL.  Dacă nu reușiți să-i convingeți, sigur o să dăm o Ordonață de Urgență, dar eu vreau să fie un program național care să fie asumat de toată lumea, pentru că fără irigații, s-a văzut și anul acesta, este foarte, foarte dificil", a declarat premierul Ponta în debutul ședințeid e Guvern. 

Săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, prin care se viza alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii în vederea reducerii costurilor, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea legilor organice.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, preciza, ulterior, că nu abandonează ideea Planului naţional de irigaţii, fiind “o chestiune dincolo de opţiunile noastre politice, pe care fermierii o cer, o chestiune absolut necesară pentru dezvoltarea agriculturii româneşti”.

“Nu abandonez această idee (Planul naţional de irigaţii - n.r.). Mi se pare cel mai important proiect politic pe care l-a avut agricultura după 1989. Este pentru prima dată când avem, datorită creşterii economice susţinute, o fereastră de oportunitate să începem investiţiile, începând cu 2016, în reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii. Cel mai important aspect al legii prevedea acest buget multianual, astfel încât să avem la dispoziţie, din 2016 până în 2020, un miliard de euro pentru infrastructura principală, pe care să îi punem alături de cei 560 milioane euro pe care deja Ministerul Agriculturii, din 2012 până în prezent, i-a alocat pentru infrastructura secundară”, preciza copreşedintele ALDE, potrivit antenasatelor.ro.

De altfel, Federaţia Naţională Pro Agro şi Liga Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (LUAIR) şi-au exprimat, vineri, nemulţumirea faţă de decizia Parlamentului de a respinge un proiect de act normativ care viza investiţiile în infrastructura principală de irigaţii din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel