EXCLUSIV  Victor Ponta, către Chirieac: Sunteți primul care mă întreabă. Am fost șocat. Eu cred că se va întâmpla și în România

Victor Ponta, în studioul DCNews
Victor Ponta, în studioul DCNews

Victor Ponta, liderul Pro România, luni, 22 aprilie, în cadrul unui interviu acordat DCNews, a comentat victoria actorului Volodimir Zelenski în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Victor Ponta a fost întrebat de Bogdan Chirieac, luni, la DCNews, cum comentează rezultatul alegerilor din Ucraina și dacă alegerea lui Volodimir Zelenski, debutant în politică, ar putea să aibă un impact direct asupra României.

„Eu nu sunt analist politic, sunt om politic. Pot să vă spun cum văd din perspectiva României. Am fost, pur și simplu, șocat, indignat de faptul că în România nu s-a vorbit deloc, dar deloc despre acest subiect – sunteți primul care mă întreabă. Să nu vorbești în România nici despre alegerile din Republica Moldova. Au fost alegerile, s-au terminat. Nu a zis nimeni niciun cuvânt. Să nu vorbești nici despre Ucraina...

(...) Nu a fost nicio vizită oficială, președinte-prim ministru, nu a fost nicio discuție, nu s-a spus noi am vrea în Moldova să câștige sau în Ucraina... Mi se pare că ne consumăm toate energiile, întâi, în bătălia internă, apoi ne batem tot între noi românii la Bruxelles și la Washington, mai recent. Nu ne interesează ce se întâmplă. Eu, în continuare, cred că pentru noi Republica Moldova e cel mai important lucru. E politică internă și externă. Nu avem acolo niște oameni cu care să lucrăm cu adevărat", a spus Victor Ponta.

Revenind la Ucraina și rezultatul alegerilor, a spus: „Este evident că, într-o societate în care lucrurile merg prost, economic vorbind, oamenii votează o schimbare, fără să știe ce e acea schimbare. Nu știu dacă va fi un președinte bun sau rău. Cred că nu știe nimeni. Până la urmă, oamenii l-au votat pentru a da un mesaj, să fie contra. E o chestiune care se întâmplă nu doar în Ucraina. Eu cred că se va întâmpla și în România.

Vă spun un lucru – și uneori sunt foarte criticat pentru că spun ceea ce gândesc. Eu cred că USR îi va obliga pe cei din PNL să se schimbe, modernizeze sau să dispară. Îi va mânca, practic, din punct de vedere politic", a declarat liderul Pro România.

„Oamenii vor altceva", a susținut Victor Ponta.

Victor Ponta, interviu DCNews

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel