Victor Ponta, boicotat de cercetătorii români din străinătate

ponta
ponta

Conferința "Diaspora in Cercetarea Științifică", care se va desfăşura între 25 şi 28 septembrie și va fi patronată de Victor Ponta, va fi boicotată de peste 200 de cercetători din ţară şi din străinătate.

Conform Science Mag, cea de-a treia ediţie a conferinţei "Diaspora in Cercetarea Științifică", organizată de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), ar putea fi boicotată.

Cercetătorul ştiinţific la Universitatea din Berna, Institutul de Medicină Socială şi Preventivă, Cristian Dogaru, este inițiatorul acestui apel la boicot, printr-o petiție care a fost semnată până acum de peste 200 de cercetători.

"Ținând cont de dovezile irefutabile privind plagiatul academic comis de dl. Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat, publicate inițial de prestigioasa revistă Nature, confirmate de Comisia de Etică a Universității din București și de alte instituții independente, cerem boicotarea conferinței “€œDiaspora în Cercetarea Științifică,” atâta vreme cât ea este patronată oficial de dl. Ponta. Suntem convinși că printre posibilii participanți se află numeroși cercetători de foarte bună calitate. Tocmai de aceea este important să se trimită acest semnal lipsit de orice ambiguitate: nu pactizăm cu minciuna, nu cauționam frauda", este mesajul petiției.

De cealaltă parte, reprezentanţii UEFISCDI, acuză o eroare de percepție, lucru care a condus la acest boicot. Conferinţa s-a desfăşurat încă de la înfiinţarea din 2008 sub patronajul primulu-ministru, indiferent de persoana care ocupă vremelnic această funcţie, a explicat Luciana Bratu, şefa serviciului de Relaţii Internaţionale al UEFISCDI. Aceasta a mai adăugat că la conferinţa care va debuta luni s-au înregistrat în jur de 900 de persoane, față de cele 700 din 2010

Cercetătorii români din diaspora sunt nemulţumiţi de faptul că în urma scandalului plagiatului lui Victor Ponta a fost schimbată componenţa CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi a Certificatelor Universitare), mai arată Science Mag.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel