Victor Ponta, bătălie pe viață și pe moarte cu Traian Băsescu. Cum poate fi înfrânt regimul Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta

"Îi voi dezbrăca public!", spune președintele Traian Băsescu despre 'candidați' la Președinție. Premierul Victor Ponta a explicat de ce îi este frică președintelui, precizând: "Bătălia este pe viață și pe moarte!". 

"Știe că, dacă voi fi președinte, dacă sistemul său va putea fi schimbat, în primul și în primul rând el, personal, va răspunde în fața legii pentru o parte dintre lucrurile rele, din păcate nu pentru toate, acolo va răspunde în fața lui Dumnezeu, va răspunde în fața legii personal pentru nenumăratele lucruri rele pe care le-a făcut României. (...) De când sunt lider PSD, opozant al domniei sale, a încercat în ceea ce mă privește toate metodele pe care le-a folosit cu alți adversarii politici: a dezgropat diverse lucruri din trecutul meu, a încercat să îmi facă dosare penale, m-a calomniat, m-a ademenit, ori nu a reușit acest lucru. (...) Categoric, în noiembrie, discuția, alegerea fundamentală este dacă rămânem cu același sistem Traian Băsescu — nu mai este Băsescu președinte, s-ar putea să fie prim-ministru sau lider al ACL, cum se numește acum această alianță a partidelor domniei sale, — sau schimbăm toate lucrurile rele care sunt legate direct de Traian Băsescu, de oamenii lui Traian Băsescu. Din punctul meu de vedere, trebuie schimbat aproape 90-95% din ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere politic sub Traian Băsescu. Bătălia este pe viață și pe moarte cum s-ar spune și știe foarte bine că, dacă voi ajunge președinte, dacă vom reuși să îi schimbăm sistemul, toate lucrurile rele pe care le-a făcut vor fi măcar condamnate, dacă nu toate reparate. O parte am reușit să le reparăm, altele nu, altele cer timp, altele nu mai pot fi reparate niciodată, pentru că mă gândesc câte destine persoanele au fost distruse atunci în 2010 când s-au tăiat pensiile, salariile. Mă gândesc la oamenii care au fost persecutați, care au avut de suferit și, probabil, nimeni nu le mai dă înapoi acei ani", a spus premierul Victor Ponta, la Antena 3. 

Întrebat cum ar schimba 90% din regimul băsescian, premierul a precizat că singur nu o poate face, "dar am descoperit oameni în jurul meu în care cred și au curaj s-o facă".  Premierul a subliniat că un președinte care lucrează cu un prim-ministru dă un exemplu și pentru cei care locuiesc în același bloc și îi face să înțeleagă că nu trebuie să se lupte între ei, ci să fie uniți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel