Victor Ponta, atac la politicienii care fac declarații aberante privind primirea refugiaților

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că România este pregătită pentru a primi refugiaţi şi a precizat că au fost luate "toate măsurile necesare" de securitate la granițe. Prim-ministrul a lansat şi un atac dur la adresa acelor politicieni care fac "declaraţii aberante" cu privire la construirea moscheii sau primirea de refugiaţi.

Problema refugiaţilor care vor veni în România va fi discutată în CSAT, a anunțat premierul Victor Ponta: "O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele. Nu stăm cu mâinile în sân, suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat", a declarat Ponta.

Întrebat ce măsuri de securitate s-au dispus la graniță, premierul a spus că s-au luat "toate măsurile necesare".

"Nu vreau să stârnim panică, nu e cazul de aşa ceva. Suntem pregătiţi", a afirmat Ponta, potrivit romaniatv.net.

Piedone merge cu UNPR. Mutare bombă în politică!

Pe de altă parte, premierul a lansat un atac dur la adresa celor care fac declaraţii "aberante" legate de primirea refugiaţilor sau construirea moscheii, cu trimitere la Traian Băsescu.

"Romania e o tara model de convietuire pasnica între confesiuni. Daca avem câte un nebun care vrea sa arunce tara în aer, avem legi şi instituţii. Repet, suntem un model de convieţuire. (...) Avem prevederi legale şi instituţii care pot să ii sancţioneze sau sa-i racoreasca pe cei cu creieri incinsi.

Problema este că unii politicienii, din populism sau pentru că nu îi mai bagati in seamă, fac tot felul de declaraţii aberante sa nu primim musulmani ca sunt toţi teroristi, ceea ce este o aberatie, si că trebuie sa inchidem graitele şi să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum să închidem graniţele? Declaraţiile acestea populiste trebuie să le calmăm", a declarat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel