Victor Ponta, anunțul care îi va afecta pe toți românii

Premierul Victor Ponta s-a consultat, luni, cu Mugur Isărescu în vederea adoptării variantei de reducere a TVA.

Premierul Victor Ponta urmează să anunțe reducerea TVA la 20 la sută începând cu 1 iunie, înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal şi Cod de Procedură Fiscală.

Premierul a precizat că l-a anunţat şi pe preşedintele Iohannis, aflat într-o scurtă vacanță exotică,   că luni se vor termina toate analizele economice pe acest subiect, dar că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a discutat deja cu partenerii de la FMI.

Premierul a avut în vedere datele aferente primului trimestru al acestui an, care  indică o colectare peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de programul de încasări, ceea ce permite Guvernului să reducă TVA încă din acest an.

Citește și: Victor Ponta: Nu de la buticuri avem un miliard de euro încasări în plus

"După primul trimestru, avem o colectare mult peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat, cam în jur de 3-3,5 miliarde lei în plus faţă de ceea ce era prevăzut ca program, şi cheltuieli mai mici, iar această situaţie după primul trimestru ne permite să mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscală legată de TVA chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal la 1 ianuarie", a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel