Victor Ponta află joi dacă fundația va fi înregistrată. Ce spune Chirieac

Victor Ponta urmează să afle, joi, dacă fundația care se va numi "Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" va putea fi înregistrată oficial.

Printre fondatorii fundației se numără foști miniștri sau consilieri ai Guvernelor Ponta, respectiv Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin, Robert Cazanciuc, Marius Nica, Sorin Câmpeanu Cristian Socol și Mirel Palada. 

Fundația se va implica în mai multe proiecte regionale și va  avea sediul în nordul Capitalei, undeva în Băneasa

În mod categoric fundația nu va avea nicio legătură cu politica, nu va participa la conferințe să facă evaluarea clasei politice, evaluarea Parlamentului, sau să discute despre ce legi trebuie date în România. 

Analistul Bogdan Chirieac spune că după această mișcare "teoretic, domnul Ponta va prelua PSD-ul anul viitor pe vremea aceasta, în cazul în care, desigur,  nu vor fi alte probleme juridice. În privința fundației pe care o înființează, cred că va avea o activitate foarte bogată și foarte onorabilă. O fundație de politică externă este un lucru cu care foștii președinți, foștii premieri se ocupă după ce ies din funcție. Mă aștept la domnul Ponta, care are o înclinație și a și reușit lucruri deosebite de politică externă, să dea direcția în politica externă a României".

[citeste si]

Despre o reacție din interiorul PSD, în speță a președintelui Liviu Dragnea, Chirieac afirmă că "după ce domnul Dragnea a luat partidul de la guvernare fără luptă, după ce a predat partidul președintelui Iohannis, partidul așteaptă doar un rezultat dezastru care va veni la locale și apoi la alegerile parlamentare pentru a scăpa de domnul Dragnea. Tocmai din această cauză domnul Ponta, printr-o fundație de politică externă,  va fi extrem de vizibil. Asta din cauză că domnul Ponta e singurul lider PSD, singura personalitate din PSD  care are toate vorbele la el", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel