Victor Ponta a fost premiat. Crin Antonescu, absent de la eveniment

Victor Ponta a primit o distincție ca recunoaştere pentru promovarea culturii şi a limbii italiene.

Legitimatie de "italofon" au mai primit și Ramona Bădescu, Mariana Nicolescu, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi.

Distincţia a fost promovată de către Ministerul italian al Afacerilor Externe şi al Cooperării Internaţionale, ca o iniţiativă destinată conferirii unei recunoaşteri unor personalităţi eminente care, în fiecare ţară cu care Italia întreţine relaţii diplomatice, desfăşoară activitatea de a răspândi cultura şi limba italiană.

Potrivit Ambasadei Italiei la Bucureşti, criteriul folosit pentru identificarea din partea ambasadelor, în România şi oriunde în lume, a acestor personalităţi ce provin din domenii cât mai diferite ale cunoaşterii este cunoaşterea limbii italiene. Numele alese astfel au fost incluse într-o listă publică, actualizată permanent, care cuprinde foşti cursanţi ai studiilor de limbă italiană pe lângă institute italiene de Cultură şi alte figuri "italofone" marcante.

Premierul Ponta a declarat, la primirea legitimaţiei, că îi place să creadă că în România sunt 20 de milioane de "italofili" şi a arătat că întotdeauna preferă să călătorească în Italia şi apoi în oricare alte ţară din Europa.

Pentru primirea legtimaţiei de "italofon" fusese nominalizat şi senatorul Crin Antonescu, dar acesta nu a fost prezent luni la ceremonie, iar reprezentanţii ambasadei au precizat că Antonescu nu a confirmat săptămâna trecută că va fi prezent la eveniment, aşa că îi vor transmite legitimaţia pe altă cale, scrie Radu Tudor pe blogul său.

VEZI ȘI: Veste excelentă pentru Oana Stancu după ce a revenit la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel