Victor Ponta a depus plângerea penală împotriva premierului Ungureanu

Președintele PSD, Victor Ponta, a depus o plângere penală împotriva premierului Mihai Răzvan Ungureanu pentru acordarea de fonduri primarilor PDL din Fondul de Rezervă al primului ministru.

"Asa cum am anuntat de ceva timp, am asteptat sa vad modul in care Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a inteles sa repartizeze catre autoritatile locale bani din Fondul de Rezerva", scrie Ponta pe blog.

"Potrivit legii nr. 500/2002 (art. 30 alin. 2), fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului “se repartizeaza prin hotarari ale Guvernului, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar”.

Azi am intrat in posesia listei localitatilor din judetul Gorj, care au primit bani de la MRU. Datele sunt confirmate de presa locala PDL si de surse guvernamentale. M-a interesat in primul rand Gorjul, deoarece este judetul ai carui locuitori m-au votat si in 2004, si in 2008, cu o majoritate absoluta, sa ii reprezint in Parlamentul Romaniei. Iar votul acestor oameni inseamna enorm pentru mine, deoarece imi ofera legitimitatea si responsabilitatea fara de care nu ar trebui sa ocupi o functie publica importanta (de exemplu, MRU a fost ales pana in acest moment doar in CC al UTC, neputand vorbi nici macar de un singur roman care l-ar fi votat vreodata pe Domnia Sa ca sa fie ministru, prim ministru, sau sef de serviciu secret).

Gorjul are 70 de localitati, acestea fiind conduse de 51 primari USL (PSD+PNL+PC , inclusiv cele 2 municipii), restul de 16 apartinand PDL si 3 PNG (un partid cu rezultate bune in 2008 pe plan judetean, dar ai carui alesi locali au trecut inevitabil in sfera de influenta a Puterii, fiind lipsiti de alt gen de sprijin).

Va atasez mai jos lista localitatilor beneficiare ale generozitatii Guvernului Ungureanu, exact inainte de campania electorala. Naivii si talibanii basescieni, transformati peste noapte in adulatori ai Dlui. MRU (noul favorit al lui Zeus, cel care a indepartat-o chiar si pe inamovibila Elena de langa fotoliul prezidential) au ocazia sa numere.

Si daca cumva sufera de “sindromul Roberta”, ii ajut eu – din 51 localitati conduse de USL, au primit bani de la guvern – ati ghicit – ZERO! De la PDL si aliati, din 19 au primit bani 19!

Pana atunci insa, sunt hotarat sa-i predau dlui MRU o lectie de drept penal (e specialitatea mea)! In zilele urmatoare, in calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva Premierului si a ministrilor care au contrasemnat o hotarare de guvern vadit ilegala. Acestia au comis infractiunea de abuz in serviciu si au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localitati din judet care nu au primari PDL!", conchide președintele PSD pe blog

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel