Victor Ponta: "25% în plus la salariile din Sănătate". Decizia luată de Guvern

Roxana Neagu / 26 aug 2015 / 12:33 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ordonanţa de urgenţă prin care salariile personalului din Sănătate cresc cu 25%, de la 1 octombrie, a fost discutată în ședința de Guvern de miercuri. Majorarea salariilor cu 25% pentru tot personalul din sistemul sanitar a fost aprobată prin Ordonanţă de Urgenţă. Premierul Victor Ponta a promis soluții și pentru profesori. 

Premierul Victor Ponta a precizat că personalul medical va avea salarii cu 25% mai mari de la 1 octombrie. El a adăugat că "Sper ca săptămâna viitoare să avem şi Codul fiscal votat".

"Avem ordonanţa, e finalizată. Ordonanţa care prevede la 1 octombrie creşterea salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar. Este vorba de 25% la salariile actuale pentru toată lumea care lucrează în sistemul sanitar", a asigurat, miercuri, premierul, potrivit Antena 3.

Victor Ponta a spus că este nevoie și de sprijin partea medicilor, pentru că măririle salariale ar trebui să meargă mână în mână şi cu reforma în sistem. Victor Ponta a menţionat că se va încerca să se găsească o soluţie şi pentru Educaţie: "Tot ce se adaugă la Sănătate ar trebui să se adauge şi la Educaţie".

Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să prezinte Executivului spre aprobare actul normativ cu privire la creșterea salariilor medicilor cu 25%.  După întâlnirea avută în urmă cu o săptămână cu liderii sindicatelor din sistemul sanitar, premierul anunţa că pentru şedinţa de Guvern de astăzi vor fi pregătite atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26