Victor Ponta: "25% în plus la salariile din Sănătate". Decizia luată de Guvern

Ordonanţa de urgenţă prin care salariile personalului din Sănătate cresc cu 25%, de la 1 octombrie, a fost discutată în ședința de Guvern de miercuri. Majorarea salariilor cu 25% pentru tot personalul din sistemul sanitar a fost aprobată prin Ordonanţă de Urgenţă. Premierul Victor Ponta a promis soluții și pentru profesori. 

Premierul Victor Ponta a precizat că personalul medical va avea salarii cu 25% mai mari de la 1 octombrie. El a adăugat că "Sper ca săptămâna viitoare să avem şi Codul fiscal votat".

"Avem ordonanţa, e finalizată. Ordonanţa care prevede la 1 octombrie creşterea salariilor actuale pentru tot personalul din sistemul sanitar. Este vorba de 25% la salariile actuale pentru toată lumea care lucrează în sistemul sanitar", a asigurat, miercuri, premierul, potrivit Antena 3.

Victor Ponta a spus că este nevoie și de sprijin partea medicilor, pentru că măririle salariale ar trebui să meargă mână în mână şi cu reforma în sistem. Victor Ponta a menţionat că se va încerca să se găsească o soluţie şi pentru Educaţie: "Tot ce se adaugă la Sănătate ar trebui să se adauge şi la Educaţie".

Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să prezinte Executivului spre aprobare actul normativ cu privire la creșterea salariilor medicilor cu 25%.  După întâlnirea avută în urmă cu o săptămână cu liderii sindicatelor din sistemul sanitar, premierul anunţa că pentru şedinţa de Guvern de astăzi vor fi pregătite atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel