Urmărește emisiunea live


Victor Negrescu: “PSD va realiza o consultare națională privind schimbarea tratatelor europene”

Victor Negrescu susține  nevoia unei discuții privind schimbarea tratatelor europene
Victor Negrescu susține nevoia unei discuții privind schimbarea tratatelor europene

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu,  a susținut în plenul legislativului european de la Strasbourg, nevoia unei discuții privind schimbarea tratatelor europene, însă doar în condițiile în care acestea sunt în interesul României și vor conduce la o acțiune mai consistentă pe zona socială, în așa fel încât fiecare cetățean european să fie respectat.

Reprezentantul României în Parlamentul European a menționat faptul că, spre deosebire de celelalte formațiuni politice din România, Partidul Social Democrat va realiza, la finalul acestei săptămâni, cu sprijinul PES activists România, o consultare națională privind schimbarea tratatelor europene pentru a evalua dacă acestea răspund așteptărilor românilor.

“În contextul crizelor pe care le traversăm și având în vedere concluziile Conferinței privind Viitorul Europei este nevoie ca Uniunea Europeană să dispună de noi instrumente prin care să poată proteja populația. Dar schimbarea tratatelor nu este un scop în sine. Este nevoie de o Europă mai unită, mai umană și mai eficientă. Vorbim de competențe pe zona de sănătate, de politici sociale, de energie sau chiar de educație. 

În același sens, Parlamentul European, ca principală instituție reprezentativă la nivel european, trebuie să aibă dreptul de inițiativă legislativă pentru a putea îndeplini voința cetățenilor. De asemenea, pe anumite subiecte punctuale, precum aderarea la spațiul Schengen sau aplicarea sancțiunilor impuse statelor agresoare, este nevoie de o procedură mai facilă.

Vezi și: Victor Negrescu: Noi granturi pentru școli, în valoare totală de 1,2 milioane de euro

Dar există și o linie roșie. Nu ne dorim ca anumiți birocrați europeni să decidă netransparent,  vrem ca vocea fiecărei țări și a fiecărui cetățean european să fie auzită cu adevărat la nivel european.

Pentru ca votul nostru privind schimbarea tratatelor să fie reflecția voinței cetățenilor, Partidul Social Democrat și PES activists România realizează o consultare publică la nivel național. Vă invit și pe voi să faceți la fel!” a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, coordonator național al PES activists România, structura militanților europeni a Partidului Social Democrat.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost un participant activ la dezbaterile din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei, reușind să includă referințe importante în concluziile dezbaterilor, cum ar fi un sprijin mai consistent pentru educație, tineri, cultură și IMM-uri la nivel european. La finalul săptămânii, Partidul Social Democrat și PES activists România vor amplasa panouri stradale în toate județele din țară, prin intermediul cărora vor prelua opiniile cetățenilor privind schimbarea tratatelor. Nu în ultimul rând, eurodeputatul va organiza sâmbătă, o dezbatere publică, nepartizană, la care vor participa experți și reprezentanți ai societății civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel