Victor Negrescu continuă seria întâlnirilor cu parlamentarii olandezi pentru a susține aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul PSD,  Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu

În decursul acestei săptămâni, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a inițiat o serie de întâlniri cu membrii ai Parlamentului olandez pentru a le prezenta parcursul pozitiv al României în ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

În cadrul discuțiilor, eurodeputatul social-democrat a reamintit faptul că România îndeplinește de mulți ani toate criteriile de aderare la spațiul Schengen și a evidențiat rezultatele pozitive ale recentei evaluări a Comisiei Europene în ceea ce privește implementarea acquis-ului Schengen de către țara noastră.

“În această săptămână, am continuat discuțiile directe cu parlamentarii din Olanda cu privire la aderarea României la spațiul Schengen.

M-am axat, în principal, pe dialogul cu membrii Comisiei de Afaceri Europene şi am discutat cu Jeroen van Wijngaarden (VVD), cel care a inițiat rezoluția împotriva extinderii spațiului Schengen, şi cu Sjoerd Sjoerdsma (D66), un deputat care cunoaşte bine România şi care doreşte să inițieze o nouă rezoluție de sprijin pentru țara noastră.

Ambele întâlniri au fost constructive şi mi-au permis să ofer argumente în favoarea aderării României la zona de liberă circulație, insistând pentru un vot anul acesta. Cred că după aceste discuții lucrurile sunt pe o cale mai bună şi, în contextul unui raport pozitiv al noii comisii de evaluare, avem şanse reale să fim sprijiniți de Parlamentul olandez”, a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Vezi și: Nu toți s-ar bucura dacă România intră în Schengen. Gușă: Răutate ciudată / video

Reprezentantul României în Parlamentul European a acționat în mod constant pentru împlinirea acestui deziderat, inițiind, anul acesta, numeroase acțiuni cu scopul de a-i convinge pe oficialii europeni să susțină România și să se asigure că aceștia vor sprijini aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

„Nu este prima dată când mă implic în astfel de demersuri. În luna martie, am fost în Regatul Țărilor de Jos şi voi merge din nou la Haga, peste o săptămână, pentru a avea întâlniri cu parlamentarii olandezi. De asemenea, am menținut dialogul cu deputați din alte state membre, pentru a preîntâmpina apariția unor noi inadvertențe de comunicare pe această temă.

Continuăm campania #RomâniiMerităÎnSchengen şi acțiunile directe pentru realizarea acestui obiectiv central pentru România”, a precizat vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni, Victor Negrescu.

În cadrul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, care a fost inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, au fost contactați toți liderii europeni care pot influența decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, au fost realizate discuții în diferite capitale europene, inclusiv în Olanda, și au fost depuse la sediul Consiliului peste 40.000 de mesaje de susținere din partea românilor pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Recent, eurodeputatul român a intensificat demersurile în sprijinul acestui deziderat național, astfel încât, aderarea României la spațiul de liberă circulație să fie aprobată în unanimitate în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne din 8-9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel