Victor Negrescu a solicitat sprijin la Comisia Europeană pentru realizarea transformării digitale a României

Victor Negrescu: Am solicitat creșterea investițiilor europene în domeniul digital și o guvernanță transparentă și participativă a noilor tehnologii
Victor Negrescu: Am solicitat creșterea investițiilor europene în domeniul digital și o guvernanță transparentă și participativă a noilor tehnologii

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, responsabil de politicile digitale, situația proiectelor de digitalizare din România și dificultățile întâmpinate în a asigura accesul echitabil la noile tehnologii peste tot în Europa. 

Reprezentantul României în Parlamentului European a solicitat sprijinul pentru realizarea transformării digitale a României și îndeplinirea obiectivelor din PNRR. Europarlamentarul a propus liderului european o serie de inițiative pe zona de educație digitală, stimularea antreprenoriatului și reducerea decalajelor în domeniu. 

“România are un potențial enorm în domeniul digital, dar nu există din păcate un transfer al cunoștințelor și tehnologiilor dinspre mediul antreprenorial și asociativ spre sistemul public. Din acest motiv țara noastră a rămas în urmă în materie de e-guvernare și competențe digitale. Am solicitat în acest sens creșterea investițiilor europene în domeniul digital și o guvernanță transparentă și participativă a noilor tehnologii.

Pentru că digitalizarea nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, am propus vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene un plan integrat pentru un acces facil și o transformare digitală inclusivă care să genereze un impact real pozitiv în viața de zi cu zi a cetățenilor. Un aspect important, pe care l-am subliniat, a fost legat de nevoia de a proteja minorii în spațiul virtual și de a crește nivelul de competențe, inclusiv pe zona de securitate cibernetică.

În acest sens am solicitat sprijinul doamnei comisar și echipei Comisiei Europene pentru realizarea reformelor și investițiilor din zona digitală prevăzute în PNRR, dar și implementarea în exercițiul financiar multianual 2021-2027 a programelor europene dedicate sectorului digital.

Am prezentat, de asemenea, o serie de propuneri concrete, printre care un proiect pilot destinat dezvoltării educației despre inteligență artificială și robotică sau un program european pentru stimularea antreprenoriatului digital în următorii ani” a declarat eurodeputatul român.

Victor Negrescu a câștigat, în anul 2015, premiul europarlamentarul anului la secțiunea Agenda digitală și este nominalizat anul acesta pentru premiul europarlamentarul anului la categoria viitorul Uniunii Europene și inovație. Reprezentantul României a fost raportorul Parlamentului European pentru educația digitală și a obținut zeci de milioane de euro pentru proiecte pilot dedicate dezvoltării competențelor digitale și accesului la noile tehnologii, adresate, în mod special, persoanelor din zonele izolate și grupurilor vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel