Urmărește emisiunea live


Victor Negrescu a contactat fiecare eurodeputat pro-european care a votat împotriva rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă demersurile pentru aderarea României la spațiul Schengen, în acest sens a contactat imediat după vot fiecare eurodeputat pro-european care s-a abținut sau a votat împotriva rezoluției aprobată ieri de Parlamentul European.

Acesta și-a motivat demersul în plenul legislativului european solicitând tuturor eurodeputaților români să fie la fel de implicați pentru ca, pe data de 8 decembrie, votul în cadrul Consiliului UE să fie unul favorabil țării noastre.

“Am aprobat în Parlamentul European rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen, demers pe care l-am inițiat cu sprijinul colegilor din legislativul european și al grupului social-democrat. Votul favorabil a 547 de europarlamentari din cei 639 prezenți demonstrează sprijinul real de care beneficiază România.

Din păcate, au existat și voci împotriva țării noastre, mai ales din partea grupurilor extremiste, dar și din partea unor eurodeputați din partidele pro-europene PPE, Renew sau Verzi. 49 de voturi împotrivă și 43 de abțineri. Singurul grup politic care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spațiul Schengen este grupul social-democrat.

În acest context, am contactat deja fiecare eurodeputat pro-european care a exprimat reticențe, pentru a le explica de ce România merită în spațiul Schengen, ca să înțeleg motivația din spatele deciziei lor și să îi conving să își schimbe inclusiv votul dat în plenul legislativul european.

Vom lupta până la capăt pentru acordarea unui vot pozitiv pentru România, în Consiliu, pe 8 decembrie. Invit eurodeputații din toate partidele politice să procedeze similar și să insiste pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen” a explicat demersul său eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

Vicepreședintele PSD și al Partidului Socialiștilor Europeni, Victor Negrescu, a inițiat la începutul anului acesta, împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, campania #RomâniiMerităÎnSchengen în cadrul căreia au fost contactați oficialii europeni care pot influența decizia privind aderarea României în spațiul Schengen, au fost strânse și trimise la sediul Consiliului UE zeci de mii de mesaje de susținere din partea românilor, a fost inițiată o rezoluție de susținere din partea familiei politice a social-democraților europeni și a fost adresată o solicitare oficială, semnată de zeci de eurodeputați, preluată de Grupul social democrat din Parlamentul European, care a generat ulterior dezbaterea și rezoluția aprobată ieri de legislativul european.

Lista celor care s-au abținut sau au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen

IMPOTRIVĂ

PPE1: van DalenRenew 1:

ToomThe Left 1: Hazekamp

Verts/ALE 1: Ripa

ECR 6: Fragkos, Hoogeveen, Lundgren, Nissinen, Ruissen, Weimers

ID 31: Androuët, Annemans, Bardella, Beck, Beigneux, Bilde, Bruna, Buchheit, Chagnon, Dauchy, De Man, Fest, Haider, Hakkarainen, Huhtasaari, Jamet, Joron, Juvin, Kuhs, Lacapelle, Lebreton, Limmer, Mariani, Mayer, Minardi, Olivier, Reil, Rougé, Vandendriessche, Vilimsky, ZimniokNI 9: Bay, Collard, Furore, Konstantinou, Papadakis Kostas, Pirbakas, Rivière, Uhrík

ABȚINERI:

PPE 9: Bellamy, Colin-Oesterlé, Danjean, Didier, Evren, Hortefeux, Morano, Sander, Vozemberg-VrionidiRenew 5: Azmani, Groothuis, Huitema, Nagtegaal, RinzemaThe Left 4: Georgiou, Pereira Sandra, Pimenta LopesVerts/ALE 1: Strik

ECR 3: Bourgeois, Kanko, Van Overtveldt

ID 21: Adinolfi Matteo, Baldassarre, Basso, Bonfrisco, Borchia, Campomenosi, Casanova, Ceccardi, Ciocca, Da Re, David, Gancia, Grant, Lancini, Madison, Panza, Rinaldi, Sardone, Tovaglieri, Zambelli, Zanni

NI 1: Meuthen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel