Victor Costache, numiri pe linie din clinica privată. Val Vâlcu: Așa aș fi procedat și eu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

După ce ministrul Victor Costache a depus jurământul la Ministerul Sănătăţii, a adus-o la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe fosta sa şefă de la clinica privată unde operează, Adela Cojan. Ce spune jurnalistul Val Vâlcu.

Întrebat de jurnalista Cătălina Porumbel dacă i se pare o coincidență faptul că s-a făcut o numire pe linie din clinica privată, Val Vâlcu a spus:

"Nu mi se pare o coincidenţă, dar aşa aş fi procedat şi eu dacă aş fi fost ministru al Sănătăţii, în actuala conjunctură. Începând din 2005, Casa de Asigurări a fost golită de sens. Este o agenţie de plăţi a Ministerului Sănătăţii. Trebuia să aibă o conducere tripartită. Trebuia să existe reprezentanţi de la sindicate, patronate şi abia apoi de la Guvern. În momentul de faţă, când ea funcţionează efectiv ca un departament al Ministerului Sănătăţii, îţi pui acolo un om din echipa ta, cu condiţia să respecte câteva cerinţe la angajare, să aibă studii şi ce se mai cere. Problema este că noi nu mai avem Casă de Asigurări. Poate discutăm, acum, dacă mai păstrăm acest sistem al asigurărilor pe care noi, de fapt, nici nu l-am aplicat sau a fost aplicat 3 - 4 ani, până în 2005 - 2006", a declarat jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea "Ediție Specială", prezentată de Cătalină Porumbel la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel